Waarom geen mannelijk naakt? Regisseur reageert op kritiek 'Call Me By Your Name'

Waarom geen mannelijk naakt? Regisseur reageert op kritiek 'Call Me By Your Name'

Of homoseksuele acteurs? Luca Guadagnino: "Wie vertrouwd is met mijn oeuvre weet dat ik naaktscènes niet uit de weg ga".

Call Me By Your Name werd uitermate sterk onthaald. De film van Luca Guadagnino, gebaseerd op het gelijknamige boek van André Aciman, krijgt dan ook een vervolg, genaamd Find Me, waarvoor hoofdrolspelers Timothée Chalamet en Armie Hammer eveneens terugkeren. Toch kreeg de film ook kritiek, iets waar regisseur Guadagnino zich nu over uitlaat.

Call Me by Your Name-scenarist James Ivory zei dat hij het zonde vindt dat er geen mannelijk naakt te zien is in de film, maar Guadagnino is echter van mening dat dat niets aan het verhaal toegevoegd zou hebben: ''Wie vertrouwd is met mijn oeuvre weet dat ik naaktscènes niet uit de weg ga. De kritiek van James sloeg in mijn ogen de plank mis. Ik vond namelijk niet dat mannelijk naakt nodig was in Call Me by Your Name''.

Ander script
Het script van Ivory werd dan ook aangepast door Guadagnino: ''Misschien was dat in zijn script wel het geval, maar ik heb sommige delen veranderd samen met mijn monteur. De versie van James hebben we helaas niet gezien. Ik denk eerlijk gezegd dat James niet helemaal begreep waar ik met de film naartoe wilde''.

Waarom hetero-acteurs
Ook denken sommigen dat het beter zou zijn geweest als Guadagnino voor homoseksuele acteurs was gegaan i.p.v. de hetero acteurs Chalemet en Hammer, maar dit vindt Guadagnino onzin: ''Het is niet aan mij om te bepalen of acteurs hetero zijn of niet. Hoe kan ik nu weten hoe ze zichzelf zien? Ik heb hun niet gevraagd om een eed af te leggen over hun geaardheid, identiteit en verlangens voordat ik hen heb gecast''.

''Als ik moet luisteren naar wat iedereen wil, had ik niemand kunnen casten. Ik kon niet zomaar een homoseksuele man casten als Oliver, maar moest op zoek gaan naar de juiste persoon om Oliver te vertolken. Oliver bestaat niet, hij is een creatie van André. Er bestaat ook niet alleen maar een type homo. Bovendien ligt de schoonheid van de kunst van het acteren bij de mogelijkheid om een nieuw iemand te creëren en te incarneren''.

NieuwsFilm

meest populair