Algemeen

Filmcafé: Wat vind jij echt dé perfecte film?

Een off-topic stelling om even gezellig over te kletsen.

door FilmTotaal om 17:07 in Algemeen

Wat vind jij echt dé perfecte film en waarom?

De corona-crisis is nog niet bepaald voorbij. De besmettingen stijgen weer en daarom moeten misschien de kroegen ook weer eerder dicht. Dus met de herfst/winter nog aanstaande zullen we het zelf maar gezellig maken. Daarom gaan we de komende tijd regelmatig een off-topic stelling deponeren ter stimulering van de betere 'kroegpraat'. We komen die winter samen wel door..

Meepraten? Log in of registreer jezelf even.43 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RobzZ01

Avatar

Hier staat heel toepasselijk een video van Goodfellas en dat is toch ook echt mijn antwoord. Die film heeft eigenlijk alles: humor, spanning, schitterende sets en locaties, topacteurs in toprollen. Plus deze film heeft iets wat vele andere films toch echt missen: deze film blijft keer op keer genieten wanneer je hem kijkt. Er gebeurd soms zoveel en sommige scéne's zijn zo opgezet dat er in elke hoek van het frame wel iets te ontdekken valt. Het blijft een ervaring om hem weer opnieuw te kijken deze film.

kokkie2505

Avatar

Mijn favoriete film aller tijden is La La Land. Voordat ik deze film zag was ik niet echt een fan van musicals, maar dat heeft deze film ongelofelijk verandert. Deze film zit prachtig in elkaar, hij wordt prachtig gefilmd, er wordt prachtig in geacteerd en de liedjes zitten ook erg sterk in elkaar. Dit was ook trouwens de eerste film waar ik naderhand een paar dagen erna nog steeds over aan het nadenken was, nu soms nog steeds.

SeanDeNiro

Avatar

Good fellas, Casino, Terminator 2, Alien & Aliens, The big Lebowski, Se7en, Silence of the Lambs, The Godfather, Mars Attacks!, Liar liar, Pulp Fiction, Apocalypso now, etc ed

Pietjebam

Avatar

Shawshank en Goodfellas

Robbepost

Avatar

Voor mij Lord of the Rings Fellowship of the ring.
Hoe ik deze film destijds in de bioscoop heb ervaren is nooit meer overtroffen. Nog niet bijna.
Fantasy vind ik het leukste genre. Het avontuur is zo episch en het is allemaal zo mooi in beeld gebracht. Daarbij ook erg goede acteerprestaties en de effecten waren destijds baanbrekend naar mijn idee.
Dit is voor mij een film die ik waarschijnlijk heel mijn leven regelmatig blijf kijken. De hele trilogie overigens, maar ik vind de eerste de beste.

PRIME

Avatar

Hmm, de ''perfecte'' film voor mij zijn niet per se films die ik ook zou labelen als ''beste film'', maar ik heb twee films die ik geregeld op zet:

CHEF
MIDNIGHT IN PARIS

Heerlijke wegkijk films, absoluut feelgood (voor mij dan)

GreenHornet

Avatar

films van Wes Anderson

Moonrise Kingdom
The Royal Tenenbaums
The Grand Budapest Hotel

Maac

Avatar

De perfecte film zie ik meestal als een film waarvan ik alle elementen die ik het belangrijkste vind (acteerwerk, script, muziek, cinematografie, etc.) een topscore zou geven.

In de praktijk is het echter zo dat ik een film eigenlijk al perfect kan vinden als de entertainmentwaarde (vaak vertaalt zich dat ook in replay value) voor mij persoonlijk perfect is en dat kunnen ook films zijn waarvan ik bijvoorbeeld maar één van bovengenoemde elementen een tien zou geven.

Draven

Avatar

Ik heb niet per se een favoriete film maar wel films die ik heel goed vind (ook al ben ik vaak één van de weinige). The Crow (natuurlijk), Phenomenon, Dawn Of The Dead, Thank You For Smoking, etc. Mijn smaken liggen zover uiteen in genres dat ik vaak in alles wat zie. Ook ben ik een B-film liefhebber. Ondanks slechte CGI en houten karakters kan ik me er prima mee vermaken voor een avondje.

centr1no

Avatar

Er is een film die ik wel (veel) vaker heb gekeken dan alle anderen en dat is Starship Troopers.
Die film is goed en slecht tegelijkertijd, heeft satire en drama, humor, horror, actie en romantiek, komt af en toe over als een soap serie maar kan tegelijkertijd heel geloofwaardig zijn, heeft clichés maar ook verrassingen en is afwisselend subtiel en keihard met maatschappijkritiek die meer dan 20 jaar later nog actueel is.

horizon

Avatar

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001), El Laberinto del Fauno (2006), Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980), Transformers (2007), The Fountain (2006), The Silence of the Lambs (1991), Drive (2011), Das Boot (1981), Fight Club (1999), Ex Machina (2014)

Gigan72

Avatar

The Thing ( 1982)
Alles is goed aan die film
De sfeer acteer werk muziek het verhaal de sfx alles klopt.

Master Of Films

Avatar

Maac "De perfecte film zie ik meestal als een film waarvan ik alle elementen die ik het belangrijkste vind (acteerwerk, script, muziek, cinematografie, etc.) een topscore zou geven."
Mijn woordvoerder heeft gesproken. Smiley face

milo007

Avatar

Een echte favoriet heb ik niet, maar de film die ik het liefst en meest van al heb gezien is King Kong uit 2005.
Andere films die ik liefheb zijn The Prestige, The departed en The Green Mile.

Mas7

Avatar

The Godfather
The Godfather part II
Gladiator
Ben Hur
Aliens
Raiders of the Lost Ark
The Lord of the Rings Trilogy
Apocalypse Now
The French Connection
Back To The Future

Chris23

Avatar

Ik weet t niet ; hoe langer ik er over na denk hoe meer definities van wat perfect zou kunnen zijn me te binnen schieten. (perfect gelukt in wat het probeert te doen? perfect qua mijn smaak? Perfect in vakmanschap?(wie kan daar over oordelen?).Perfect in zn genre? Perfect voor de bui waar ik nu in ben? enz.
Mijn eenmalige perfecte filmkijk ervaring was Star Wars toen ie uit kwam omdat die mijn toenmalige verwachtingen het meest heeft overtroffen.
De in mijn absoluut-geen-kaas-gegeten-van-hoe-je-een-film-maakt ogen beste gemaakte moderne film is Mad Max Fury Road.
Maar ik heb altijd een zwak gehad voor True Romance..dus misschien is die perfect.
...en House of 1000 Corpses natuurlijk; perfect geslaagd als sleazy over the top ode aan Grindhouse B-movies film Smiley face
Maar dat zijn het soort films die mijn voorkeur hebben.
Er zijn ook films die ik niet vaak kijk waarvoor ik wel meer respect heb en waarbij vergeleken ik films van mijn smaak kinderachtig vind.
Voelt raar om Starwars of House of 1000 Corpses op te noemen terwijl films als Paradise Love, Magnolia en Tod Slolondz`s films en Lost in Translation enz. ook in mn achterhoofd zitten.
Subjectief en dynamisch dus.
Wel leuk topic en leuk om reacties te lezen Smiley face

PRIME

Avatar

Maar, @Maac, als je een titel zou moeten geven?

Renegade

Avatar

De beste film die voor mij de meest perfect is, dat is Indiana Jones and the last Crusade.

007

Avatar

shawshank redemption
falcon and the snowman
indiana jones
gotcha!
james bond
die hard
the rock
black rain
rocky en zo nog wel meer.

Spider-fan

Avatar

Wel moeilijk te zeggen. Mijn favoriete genre is horror (heel breed, maar vooral jaren '60 en '70, dus Hammer, Mario Bava, Dario Argento; en vooral Gothic horror), en daarna avontuur (Indiana Jones, James Bond etc.). Maar zelfs in die meest geliefde films zie ik wel dingen die niet perfect zijn. Volgens mij zijn films ook nooit helemaal perfect. En bestaat volledige perfectie eigenlijk en hoe definieëer je dat?

De visuele kant van films is voor mij heel belangrijk. Ik hou het meest van films die een bepaalde sterk toegepaste stijl hebben (in de art direction, kadrering, camerastandpunten etc.). Ook hou ik ervan dat de beelden heel goed samen gaan met de muziek (zoals Argento, Hitchcock, John Carpenter, Sergio Leone, Brian de Palma, David Lynch allemaal doen, maar ook de Bondfilms natuurlijk), en ik hou ervan dat er op een visuele manier verteld wordt - dat het verhaal en wat er gebeurt vooral door de beelden duidelijk wordt en niet de dialoog (wat Hitchcock 'pure cinema' noemde).

Natuurlijk vind ik uiteindelijk het scenario ook belangrijk, maar als een film visueel heel hoogstaand is (Suspiria of Inferno van Argento bijvoorbeeld), dan maakt het me minder uit. En een heel strak omlijnd scenario staat in een dergelijke film de droomachtige, surrealistische sfeer ook in de weg.
En dat is dan het vierde wat voor mij heel belangrijk is: de sfeer. Met name bij horror vind ik de sfeer het belangrijkst - en 'sfeer' is altijd wat moeilijk te definiëren, maar het is de totale uitstraling van de film: waar het zich afspeelt, de sets, de muziek, de kostuums, de acteurs, maar ook de sound design is daarin natuurlijk heel belangrijk. Het valt me bij goede horror vaak op dat deze een heel uitgekiende sound design hebben.
Dus dat is het wat mij betreft, als het aan al die voorwaarden voldoet en die elementen goed of uitzonderlijk goed zijn toegepast, dan komt het in de buurt van een perfecte film voor mij. Maar om één of andere reden is er toch vrijwel altijd nog wel wat op aan te merken, waarschijnlijk omdat het door anderen gemaakt is, en je zelf altijd wel iets liever op een andere manier had gezien.

Mav Damian

Avatar

Lord of the Rings trilogie!!! Puur perfectie voor mij! De enigste films die ik een 10/10 geef.

dakai-world

Avatar

Het is een film die ik al een tijdje niet heb gezien, maar me erg dierbaar is. Elke keer als ik hem bekijk, doet het me weer iets, maar elke keer doet het me wel wat anders.

Voor mij is Mr. Nobody de perfecte film. Een interactieve film verhuld in een lineaire film. Een van de eerste films die ik zag en waarbij ik dacht, woah.

Pronk47

Avatar

de perfecte film dat word moeilijk,ik kies dan voor Heat en The Godfather.

Civilian Supreme

Avatar

Hehe eindelijk weer een off topic variant! Goed bezig.

De beste film is een film die je vastpakt en niet meer los laat. Eentje waarbij je met een lach de bios uitloopt. Dit heb ik denk ik maar echt een keer of 5 gehad.

MARQ242

Avatar

Ik denk dat voor ieder een perfecte film anders is. Iedereen heeft zijn wenslijstje. Voor mij zijn Big Trouble in Little China en The Breakfast Club toch wel perfecte films. Big trouble vanwege de heerlijk mix van actie, humor, Kung fu en fantasy. Breakfast Club vanwege het script en hoe goed de toendertijd jonge acteurs het brachten. Een verhaal van alle tijd, wat verplicht op elke middelbareschool vertoont moet worden.

23VDV23

Avatar

Ik sluit me aan bij Maac. Concreet films noemen vind ik heel lastig en afhankelijk van mijn bui kan dat schipperen tussen vanalles van Truffaut of Fellini om maar iets te roepen of iets als E.T.

Nature

Avatar

Heel moeilijk. Meerdere films zijn gewoon perfect infeiten.

donniebrasco

Avatar

Is denk 'n film waar in alles zit! B.v The Irishman, Shawshank, Unbroken ...

Joost van den Heuvel

Avatar

Engelstalige film: Calvary
Niet-Engelstalige film: Nobody Knows

leidenaar

Avatar

Donniebrasco, met Unbroken bedoel je de Angela Jolie film? Staat in mijn Netflix lijst om te kijken maar had niet zo’n topper verwacht. Ben benieuwd!

Angelo1979

Avatar

Kan niet echt een
keuze maken,
want d’r zijn
zoveel juweeltjes van
films die ik graag kijk
of terug kijk,
dat een keuze toch
echt wel moeilijk
gaat worden.

And...Action

Avatar

Zelf heb ik niet echt een perfecte film. Wel een paar die indruk op me hebben gemaakt. Maar dat is ook afhankelijk van waar je bent in je eigen ontwikkeling wanneer je de film ziet. Als je dezelfde film voor het eerst zou zien in een andere tijdsperiode, dan had het misschien meer of minder impact gehad. Voor mij zijn dat de lotr extended trilogie. De starwars trilogie episode IV t/m VI, the usual suspect, fifth element, the dark knight, 12 angy man 1957, terminator 2, jurassic park, raiders of the lost ark, matrix, shawshank redemption, tinker tailer soldier spy, mission impossible, the hours, roger rabbit, beide bladerunners, mary poppins (1964), oliver twist (1968). Vertigo. Ben Hur (1959). seppuku (1962), Ran (1985) En van de tekenfilms: de kleine zeemeermin, belle en het beest. Animatie: Wall-e. Ik heb ze niet allemaal genoemd en wil ze niet rangschikken. Verschilt steeds.

Rohieth

Avatar

2001: A Space Odyssey.

Maac

Avatar

@Master of Films
Smiley face

@PRIME
Terminator 2: Judgment Day blijft mijn all time favorite, al heb ik voor elk genre en elke 'mood' wel een andere nummer 1 die precies doet wat 'ie moet doen op dat moment. Als ik lekker even een potje wil janken of juist wil griezelen zet ik iets anders passends op. Zo is Amélie voor mij de ultieme romantische film en The Fly mijn favo horror. Beetje cliché en totaal niet verfijnd, maar je kan me ervoor wakker maken.

Artificialis

Avatar

Close Encounters of the Third Kind (1977)
Aliens (1986)
The Abyss (1989)
Terminator 2: Judgement Day (1991)
Jurassic Park (1993)
Gattaca (1997)
Contact (1997)
The Matrix (1999)
A.I. (2001)
Moon (2009)
Blade Runner 2049 (2017)

Films waarin kunstmatige intelligentie, genetische modificatie en/of buitenaards leven centraal staan doen het al snel goed bij mij.

bestmovieman86

Avatar

Ik sluit me aan bij een aantal reacties hierboven, een film kan perfect voelen voor een bepaald moment, zo heb ik een paar weken geleden eindelijk green book gekeken en ging met een big smile naar bed omdat ik behoefte had aan een feelgood film.
Maar als ik een film moet noemen die ik keer op keer kan kijken kom ik uit bij forest gump, echt een avontuur die ik steeds opnieuw wil meemaken.

Vondalen

Avatar

Voor mij bestaat er niet één perfecte film maar er bestaan wel perfecte films voor een bepaalde mood, gelegenheid of gezelschap. Voor mezelf kan ik heerlijk verdwijnen in sci-fi zoals Star Trek, Interstellar, Prometheus, Alien, Life of de wat meer op realiteit gebaseerde Apollo 13 blijft een goeie. Maar met vrienden is dat iets anders want die zijn niet zulke sci-fi nerds als ik dus voor die momenten zijn films van Quentin Tarantino weer zeer geschikt en die blijven altijd fenomenaal. En soms heb ik van die periodes dat ik juist graag oorlog films wil zien en meestal dan ook het liefst met de Marine / Navy. The Widowmaker, U571, Master & Commander, Crimson Tide maar ook modernere en meer fictieve kunnen leuk zijn zoals; Battleship of Hunter Killer.
Dus de perfecte film bestaat voor mij alleen als die ook echt goed matcht met mijn mood, gelegenheid of met wie ik kijk

Daanminator

Avatar

Mijn beste films zijn Terminator 2 Judgment day en Bloodsport met JCVD.

Die laatste omdat ik de gevechten erg mooi neergezet vind, me erg goed in het verhaal kan vinden en de muziek wat mij betreft super aansluit.

Terminator 2 is dan wel de extended edition van 152 minuten dacht ik, niet de bios uitvoering. Die zit gewoon top in elkaar, meesterstuk.

wezel

Avatar

Als tien jarige was het antwoord op deze vraag 100% Jurassic park. Nog steeds een favoriete film, een film die vaker heb gekeken dan welke film ook.

Perfecte bioscoop ervaring was The Dark Knight Rises in Imax. Het was voor mij de eerste keer imax.

Lord of the rings trilogie staat mij nog steeds op nummer 1.
Al zijn deze films niet heel veel minder:
-Blade runner (1 en 2)
-Jurassic park
-Alien
-500 days of Summer
-before midnight
-star wars (4-6)
-Inception
-mad max(1-2&4)
-saving private Ryan
-1917
-the wolf of Wallstreet
-the revenant

noah81

Avatar

De aktiefilms van de jaren 80 en 90. Predator, terminator, demolition man en ga zo maar door. Die films kan ik echt van genieten.

MisterPink

Avatar

Gran Torino van en met Clint Eastwood!

John Wayne

Avatar

Er zijn veel films waarvoor je me wakker kunt maken en die ik al vaker gezien heb, maar van onderstaand rijtje word ik extra blij:
The Godfather I en II
The Good, The Bad and The Ugly
The Searchers
Dirty Harry
Jaws
One Flew over the Cuckoo's Nest
King Kong (1933 en 2005)
Red River
High Plains Drifter
Pulp Fiction
North by Northwest
Psycho
Superman
Raiders of the lost Ark
Once upon a time in the West

Sunspot

Avatar

Sowieso Goodfellas, ongelofelijk goed, van begin tot eind!

NieuwsFilm

meest populair