Blu-ray

Blu-ray review 'The Lodge' - psychologisch horrorvermaak!

Kleine, maar vermakelijke horrorthriller met eigen tempo.

door Bram de Groot om 14:05 in Blu-ray
Regie: Severin Fiala, Veronika Franz | Cast: Richard Armitage (Richard), Riley Keough (Grace), Alicia Silverstone (Laura), Jaeden Lieberher (Aidan), Lia McHugh (Mia), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Bioscooprelease: 06.02.2020 | Recensie: 4 sterren

Soms zijn er van die horrorfilms / thrillers die het goed doen bij de critici, maar minder in de smaak vallen bij het (grote) publiek. Een recent voorbeeld is The Lodge met onder meer Richard Armitage en Riley Keough. De critici gaven de film flink wat sterren, maar onder het publiek was het ontvangst erg wisselend.

Nadat de film het goed deed tijdens het Sundance Film Festival in 2019 verscheen de film pas begin 2020 in de bioscopen. Financieel was de film geen succes. Er werd namelijk slechts $3,2 miljoen opgehaald, al zullen de kosten waarschijnlijk beperkt gebleven zijn.

Bij de critici deed de psychologische horrorfilm The Lodge van Severin Fiala en Veronika Franz het goed met 74% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op een nette 7.00/10. Het publiek op RT was minder enthousiast: 51% (3.07/5).


Rustige, maar verrassende horrorthriller voor de liefhebber

Na het verlies van hun moeder zijn Mia en Aiden gedwongen om met hun stiefmoeder alleen Kerst door te brengen in een afgelegen berghut waar ze worden bedreigd door een angstaanjagende bovennatuurlijke kracht.

Blu-ray: The Lodge

Discs: 1 x Blu-ray | Release: augustus 2020 | Beeld: 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 9789461877321| Met dank aan: The Searchers

De schijf van deze uitgave van The Lodge zit vastgeklikt in een zwarte Blu-ray keepcase. Op de voorkant de hut en de tekst "You're not welcome here.". De achterkant lijkt een verder kale schijf te voorspellen. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

De bijna beeldvullende weergave, aangezien de het beeldformaat 1.85 : 1 is, is van een prima kwaliteit. De scherpte is goed aanwezig en er zijn nette natuurlijke kleuren. De meer duistere scènes in de hut en daarbuiten zijn doorgaans van een prima kwaliteit, met redelijke detailbehoud.

De geluidstrack is standaard DTS-HS 5.1 en laat de niet altijd even aanwezige muzikale ondersteuning van de onbekende Danny Bensi en Saunder Jurriaans prima uit de speakers komen. Al met al een nette uitgave voor een avondje duister vermaak.

Bonusmateriaal

Los van de taalselectie (Nederlands/Frans) is er geen menu en daarmee ook geen extra's. Daarom hieronder de video 'The Lodge Featurette with Riley, Jaeden and Lia'.


Wat vind jij van The Lodge?

Was jij onder de indruk van The Lodge? Of staat deze horrorfilm nog op je watchlist? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ArnoQ

Avatar

Kijk gewoon op IMDB. Hij staat een 6 wat best schappelijk is voor een horror

NieuwsFilm

meest populair