Algemeen

Gerucht: 'Harry Potter'-franchise gaat op televisie verder

De franchise wordt mogelijk nog meer uitgebreid.

door Jim Pedd om 07:34 in Algemeen
De Harry Potter-franchise is naast DC een van de meest waardevolle eigendommen van Warner Bros. De twee merken zijn goed voor 16 van de 20 best presterende films van de filmstudio. Geen wonder dus dat er gekeken wordt naar manieren om daar meer mee te verdienen.

De Wizarding World van J.K. Rowling groeit al door middel van de Fantastic Beasts-films. Maar daar eindigt het niet. Warner Bros. gaat namelijk volgens een nieuw verhaal ook een serie maken die zich afspeelt in de wereld. Die moet straks te zien zijn op streamingdienst HBO Max.

De streamingrechten
Dat nieuws wordt voorlopig nog niet aangekondigd. Warner Bros. heeft de streamingrechten namelijk niet in handen. Die zijn voor Universal Pictures. Volgens Grace Randolph wordt er op dit moment aan meerdere series gewerkt. Maar die worden pas in 2022 aangekondigd, omdat de rechten dan naar Warner Bros. terugvloeien.

Er wordt volgens Randolph hard gewerkt aan een manier voor de filmstudio om eerder met de series te komen.
6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

23VDV23

Avatar

Ik ben als fan van de boeken altijd van mening geweest dat de franchise in serie-vorm veel beter tot zijn recht zou zijn gekomen. Over een paar jaar is de film-serie ook alweer dusdanig lang ten einde dat een herstart in die vorm ook gewoon prima kan wat mij betreft. Er liggen nog zo veel verhaallijnen die in de film nauwelijks verkend zijn of naar de achtergrond verdwenen ten behoeve van spektakel.

kokkie2505

Avatar

Ik hoop zo dat dit waar is. Deze zomer ook weer genoten van alle films en dan voor het eerst in IMAX en de meeste ook überhaupt voor het eerst in de bios. Dat was echt de beste ervaring die ik ooit gehad heb in de bios. Het is niet voor niets mijn favoriete franchise aller tijden.

milo007

Avatar

Tja misschien een serie over het WK zwerkbal omdat we in het 4e deel daar bijna niets over gezien hebben.

BillySavastano

Avatar

^ Dit vond ik ook een beetje jammer aan de film, zo'n vette opzet en dan niet eens de match laten zien.

timdekw

Avatar

Helemaal mee eens 23VDV23. Ik ben de boeken dit jaar voor het eerst, sinds ik ze bij de originele release heb gelezen, opnieuw aan het lezen. En ik geniet wederom intens van de boeken. Ik denk nu als volwassene nog wel meer dan toen als jongvolwassene. Ik kijk steeds de verfilming na ieder boek dat ik uit heb en zo goed als ik de films altijd gevonden heb, zo vaak als ik ze gezien heb, valt het me nu pas op hoeveel beter ze hadden kunnen zijn als ze minder waren afgeweken van de boeken. Een aantal van mijn eerdere favorieten films zijn nu zelfs mijn minst favorieten geworden, omdat er af en toe niks is overgebleven van het bronmateriaal. De enige manier om de boeken recht aan te doen is door er een langlopende serie van te maken! Dus ik stem voor een remake. Smiley face

Arnold_FF7

Avatar

Hmmm wens ze veel succes, maar gok dat ze gelijk trending zullen zijn als ze dit aankondigen. Helaas wel met het wordt cancel er voor

NieuwsFilm

meest populair