Algemeen

'Star Trek'-film draait om de Federation en de rol van de mensheid daarin

Star Trek kijkt met een heel nieuw perspectief.

door Jim Pedd om 06:58 in Algemeen
Noah Hawley zal met zijn Star Trek-film een gloednieuwe crew van Starfleet introduceren. Maar zijn film moet wel oude ideeën uit de franchise gaan verkennen.

Tijdens een gesprek met Entertainment Weekly vertelde Hawley dat zijn film kijkt naar de manier waarop onze maatschappij gegroeid is richting de idealen van de United Federation of Planets. De rol van de mensheid in de oorsprong van de utopische interstellaire maatschappij staat centraal. En kijkt natuurlijk naar de utopische gedachten die ten grondslag liggen aan de Federation.

Waar draait de film om?
"Ik mag er weinig over vertellen, behalve dat er een reden is waarom de mensheid zou overwinnen en waarom we samen zouden komen en ons zouden verenigen, wat ik belangrijk vind. En ook om te kijken naar de United Federation of Planets en het punt waarop de Aarde zich nu bevindt. Toen ontdekten we natuurlijk Warp-techologie en ontmoetten we buitenaards leven en kwam iedereen bij elkaar," aldus Hawley.

"Maar hoe is dat gebeurd? Hoe zijn we daar beland als je kijkt waar we ons nu bevinden. En wat gebeurt er als die utopische realiteit bedreigd wordt? Er zijn tijden van uitdagingen en van oorlog, waarin we onze normen en waarden opnieuw moeten bewijzen. Misschien is er een tijd in de Federation waarin dit ideaal uitgedaagd wordt en niet op zichzelf kan overleven. En gered moet worden."

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pascal08

Avatar

We weten wel waar dit naartoe gaat, en velen leden hier zullen dat niet leuk vinden.

ThysRomani

Avatar

Tijd voor Jean-Luc 2.0!

Paulusie

Avatar

Ben wel benieuwd, lijkt mij een goed idee.

NieuwsFilm

meest populair