Celebrity

Chris Rock blijkt een vreemde 'stoornis' te hebben

Ook heeft de komiek lang gewacht met het leren van zwemmen.

door FilmTotaal om 09:03 in Celebrity
Hij loopt al 55 jaar op deze planeet rond, maar nu pas weet Chris Rock waarom er zoveel interacties met mensen in de soep gelopen zijn. De Head of State-acteur onthulde in een interview met The Hollywood Reporter dat hij dit jaar een uitgebreide cognitieve test heeft voltooid. En daar kwam iets nieuws uit.

Namelijk dat Rock de leerstoornis NLD (Non-verbal Learning Disabilities) heeft, wat ervoor zorgt dat hij anderen minder makkelijk begrijpt omdat hij de non-verbale signalen niet oppikt. De grappenmaker legt dan ook uit: "Het enige dat ik snap zijn de woorden."


Relaties
"Dat is trouwens ontzettend geweldig voor het schrijven van grappen," vervolgt Rock. "Het is alleen niet geweldig voor relaties tussen twee mensen." De acteur snapt nu waarom sommige gesprekken niet op rolletjes liepen.

"Ik dacht gewoon dat het door mijn bekendheid kwam. Elke keer als iemand negatief reageerde, dan dacht ik: 'Het zal wel. Ze reageren op een manier dat te maken heeft met hun beeld van mij.' Nu realiseer ik mij dat ik het was. Het lag heel vaak aan mij."

Zwemmen
Tijdens de corona-quarantaine heeft Rock niet stil gezeten. Hij besloot een talent op te pakken waar hij nooit tijd voor had vrijgemaakt: zwemmen. "Weet je hoe verdomd moeilijk het is voor een volwassene is om te leren zwemmen? Je moet niet bang zijn om dood te gaan," grapt hij.

Toen de zweminstructeur voorstelde om in het diepe te springen, zag Rock daar geen toekomst in. "Ik dacht: 'Ben je gek?' Maar toen sprong ik erin, zwom naar de overkant en begreep dat het een metafoor was voor wat ik de hele tijd heb gedaan."

NieuwsFilm

meest populair