Algemeen

Waarom 'Back to the Future' nooit een vervolg, prequel of remake krijgt

Bob Gale weet heel goed waarom dit niet kan.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Bob Gale, schrijver van de drie Back to the Future-films, heeft de afgelopen jaren altijd heel duidelijk gemaakt dat er wat hem betreft geen nieuwe film komt. Er mag geen vervolg, geen prequel en geen remake komen. Nu legt hij uit waarom hij er zo strikt in staat.

"Mensen begrijpen Back to the Future niet altijd, en ook niet altijd waarom het zo goed werkt. Mensen zeggen vaak: 'Oh, laten we iets met tijdreizen doen'. Maar goed, ja, die zijn echt heel moeilijk om te maken," aldus Gale.

Waarom werkte het?
"Back to the Future werkte omdat het een verhaal over een familie is, waarbij tijdreizen slechts een van de elementen is, en je volledig met de personages meeleeft. Het is een geweldige dramatisering van een moment dat elk mens in zijn leven heeft, namelijk het moment waarop we kinderen zijn en ons ineens realiseren: 'Oh mijn god, mijn ouders zijn ook ooit kinderen geweest."

"Tegen de tijd dat je vijf of zes jaar oud bent, kijk je naar je ouders en lijken het godachtige wezens. Ze worden niet ouder, voor zover je kan zien. Ze zijn er altijd geweest, maar tegen de tijd dat je zeven of acht, negen, wordt, begrijp je het ineens."

"En daarin ligt de kracht van Back to the Future. Het is het menselijke. Het gaat niet om de logistiek van het tijdreizen als ik eerlijk ben. Kijk je naar films, series, comics en wat dan ook met tijdreizen, dan zie je dat ze altijd in dezelfde val trappen: ze gebruiken tijdreizen als plotmechanisme."

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Bob Gale "dan zie je dat ze altijd in dezelfde val trappen: ze gebruiken tijdreizen als plotmechanisme."
En als BttF dat niet zou doen dan waren er geen films.
Tijdreizen IS een plotmechanisme. Dat kan bijna niet anders.
De val waar schrijvers in trappen is dat ze er regels voor willen verzinnen. Een soort logica aan willen geven.

SunChaser

Avatar

Bob Gale is door hoe hij de cast behandelde daarna nooit meer aan de bak gekomen..Door zijn toedoen werd Spielberg door Crispin Clover voor de rechter gedaagd die de zaak verloor en Spielberg was not amused

Broodrooster

Avatar

Toen ging het om nostalgie, tegenwoordig is het dubbel nostalgie, met de jaren is de back to the future trilogie leuker geworden.

Chrischzz

Avatar

Was BttF eigenlijk al niet stiekem een prequel van zichzelf?

Artificialis

Avatar

Dit is voor mij de enige sequel op de originele trilogie:

Harmonica1968

Avatar

Deze film re-maken zou een van de slechtste beslissing ooit zijn. Sommige films hebben de tand des tijds zo goed doorstaan, dat een remake totaal overbodig is. Ik heb hem laatst nog in de bios gezien, en alle 3 de films zitten gewoon heel goed in elkaar. De trilogie is mooi afgerond, dus niks meer aan doen imo.

NieuwsFilm

meest populair