Algemeen

Stevig wapengeweld op foto's 'Avatar 2'!

In december 2022 verschijnt Avatar 2 in de wereldwijde bioscoopzalen.

door Bram de Groot om 11:36 in Algemeen
Nog niet zo heel lang geleden werd Avatar 2 nog maar eens een jaartje uitgesteld en daardoor duurt het nog twee jaar voordat het eerste vervolg op Avatar 2 uit 2009 in de bioscoop te zien is.

De opnames voor omgevingen en andere zaken voor de maar liefst vier vervolgen startten al in augustus 2017 en in april 2019 werd er begonnen met live action-opnames. Begin dit jaar lagen de opnames enkele maanden stil vanwege corona, maar deze gingen alweer in juni verder.

Twee actiefoto's vanaf de set

"Garrett Warren, 2nd Unit Director, geeft stuntman Steve Brown enkele aantekeningen voor een take. Garrett, Richard Bluck (2e Unit DP) en het Kiwi-team hebben geweldige opnames gemaakt. Ga zo door," schreef producent Jon Landau bij de twee foto's die hij plaatste op Instagram.

De film van visionair filmmaker James Cameron moet op 16 december 2022 op het witte doek verschijnen.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Secret1994goesFilm

Avatar

Ben echt benieuwd welk effect deze film gaat hebben in de bioscoop.
Zoveel jaren productie aan deze vervolgdelen. Eerste deel is alweer 11jaar geleden.

En nu wachten we op dit 2e deel tot in december 2022?
Hoeveel werk kan je hebben aan zo'n film? Gaat deze over 2 jaar nog vernieuwing kunnen bieden op bioscoopvlak (zoals deel 1 bood)?

Xenolicker

Avatar

Oei... een éénogige regisseur... Als dat maar goed gaat, dat is net zoiets als een éénbenige hardloper!

Ang3l

Avatar

@Xenolicker Nou, dat is duidelijk niet de "visionair" dan ;)

Xenolicker

Avatar

^ Nee, dat is natuurlijk hoofdregisseur Jimmy Cameron! De regisseur van de 2e unit, Garrett Warren, is eigenlijk voornamelijk van beroep stuntman en heeft zijn oog verloren; niet tijdens een stunt zoals je wellicht zou verwachten maar tijdens een van de moordaanslagen die zijn vrouw (nu waarschijnlijk ex-vrouw) maar voor hem bleef beramen. Al weet ik het fijne er niet van af dus pin me er niet op vast. Na er trouwens even rustig over te hebben nagedacht denk ik dat een regisseur met maar één oog helemaal geen nadeel hoeft te zijn maar misschien zelfs wel een voordeel want die zien nu de wereld toch een beetje meer als een film omdat ze een beperkt blikveld hebben en dus beter kunnen focussen op wat belangrijk is. Bij een film kijk je als normaal ziende persoon toch bijna ook alleen maar naar voren en gebruik je lang niet je hele blikveld.

Billybizar

Avatar

@xenolicker . Jij moet nog een jonkie zijn en ook niet heel cinefiel aangelegd vermoed ik. Voorbeelden van éénogige regisseurs? John Ford, Raoul Walsh, André De Toth, Tex Avery... mannen die bewezen hebben dat hun handicap niet in de weg staat om schitterende films te maken.

Movieman2018

Avatar

James Cameron heeft een ego even groot als de himalaya.

Xenolicker

Avatar

^ Billybizar > Het was maar een spontane eerste reactie, in mijn tweede reactie beter ik mezelf alweer. En verder ben ik jong maar ervaren.

Bigds9fan

Avatar

James Cameron moet ophouden zijn en onze tijd te verspillen en weer Terminator gaan maken.

NieuwsFilm

meest populair