Waarom kunnen Stormtroopers in 'Star Wars' niet raakschieten?

Waarom kunnen Stormtroopers in 'Star Wars' niet raakschieten?

Stormtroopers kunnen niet richten. Waarom niet?

Waarom kunnen Stormtroopers niet richten? We weten dat de schurken van Star Wars tot weinig in staat zijn, terwijl ze telkenmale neergezet worden als dodelijke en angstaanjagende schurken die direct maken dat je je leven allerminst zeker bent.

De afgelopen jaren heeft het gebrek aan vermogen om raak te schieten tot heel wat memes en grappen geleid van fans. De reden waarom ze slecht kunnen richten, is ondertussen gelukkig wel heel duidelijk gemaakt. Het Keizerrijk is voor de looks gegaan en minder voor het succes van de troepen.

Niet kunnen richten
In de aflevering Stealth Strike van Star Wars Rebels vermommen de Jedi Kanan Jarrus en kloon Captain Rex zichzelf als Stormtroopers in een poging om hun mede-Rebellen te kunnen redden. Tijdens een gevecht waarin Rex veel schoten mist, zegt Kanan dan tegen Rex: "Wow, je schiet echt als een Stormtrooper". Daarop schreeuwt Rex dat het aan de helm ligt en hij niets kan zien.

Hij gooit hem af en schiet vervolgens raak op elk van de tegenstanders. Rex was voordat hij rebelleerde een belangrijke kloon en kon extreme goed schieten. Deel van de reden waarom het hem vermomd als Stormtrooper niet lukte, ligt dus in de helm die het zicht blokkeert.

NieuwsFilm

meest populair