Featured

Waarom kunnen Stormtroopers in 'Star Wars' niet raakschieten?

Stormtroopers kunnen niet richten. Waarom niet?

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Waarom kunnen Stormtroopers niet richten? We weten dat de schurken van Star Wars tot weinig in staat zijn, terwijl ze telkenmale neergezet worden als dodelijke en angstaanjagende schurken die direct maken dat je je leven allerminst zeker bent.

De afgelopen jaren heeft het gebrek aan vermogen om raak te schieten tot heel wat memes en grappen geleid van fans. De reden waarom ze slecht kunnen richten, is ondertussen gelukkig wel heel duidelijk gemaakt. Het Keizerrijk is voor de looks gegaan en minder voor het succes van de troepen.

Niet kunnen richten
In de aflevering Stealth Strike van Star Wars Rebels vermommen de Jedi Kanan Jarrus en kloon Captain Rex zichzelf als Stormtroopers in een poging om hun mede-Rebellen te kunnen redden. Tijdens een gevecht waarin Rex veel schoten mist, zegt Kanan dan tegen Rex: "Wow, je schiet echt als een Stormtrooper". Daarop schreeuwt Rex dat het aan de helm ligt en hij niets kan zien.

Hij gooit hem af en schiet vervolgens raak op elk van de tegenstanders. Rex was voordat hij rebelleerde een belangrijke kloon en kon extreme goed schieten. Deel van de reden waarom het hem vermomd als Stormtrooper niet lukte, ligt dus in de helm die het zicht blokkeert.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Onderdoor

Avatar

Enige wat nog te kijken is van nieuwe star wars is cartoon. Wat een sukkel is Rian en die andere wie ik nog meer haat. Fucking 25 jaar gewacht op vervolg en zal ook rest van mijn leven die twee haten. Voor sommige een film voor mij een betekenis.

Janoniempje

Avatar

@Onderdoor
Ik snap dat je de nieuwe films niet zo leuk vond, maar waren ze echt zooo verschrikkelijk? En zelfs als ze verschrikkelijk zouden zijn, waarom haat je dan Rian en de andere mensen die aan de film hebben gewerkt? Dat ze een fout maken betekent nog niet dat zij ook slechte personen zijn...

chefry1983

Avatar

Officieel komkommer nieuws

JohannesDC

Avatar

@Onderdoor. Ik snap ook je haat niet, net als Janoniempje. Ik denk dat in jouw ogen geen enkel vervolg goed zou zijn, door wie dan ook geregisseerd. Je kan in je fantasiebubbel blijven hangen of gewoon van de latere films gaan genieten. Het zijn maar films.

Sunspot

Avatar

Lol, is dat niet in elke film zowat, tenzij het opeens gaat om belangrijke karakters.

Heel simpel, zijn films en die stormtroopers zijn er puur voor de sier, al die lasers of zo vooral, Kerstmis!

Hiss

Avatar

@Onderdoor
Rebels en de Clone Wars steken inderdaad met kop en schouders uit boven de infantiele rotzooi die Rian Johnson en J.J. Abrams over ons hebben uitgestort. Maar the Mandalorian is geen cartoon en toch echt wel goed.
En ja Janoniempje; ze waren echt zooo verschrikkelijk.
En nee JohannesDC; het zijn niet "maar" films. Star Wars is een instituut wat al meer dan 40 jaar bestaat. Als je bij het heruitvinden van van het format vervolgens de essentie van alles wat Star wars is volledig om zeep helpt, dan doe je toch echt iets niet goed.

Artificialis

Avatar

In de originele trilogie en sequel trilogie zijn de stormtroopers helaas niet serieus te nemen. In The Clone Wars krijg je in ieder geval het gevoel dat het om serieuze soldaten gaat.

kokosnoot

Avatar

Dat is omdat ze bestuurd worden via een joystick, door een crew van af een couch die in de vip lounge staat van de regisseur.

horizon

Avatar

In begin van a new hope moorden ze jawa's uit en lijken ze nog een bedreiging te gaan vormen...

CassidyButch

Avatar

Ze kunnen wel raak schieten, de reden dat ze dat niet in het originele trilogie niet raak konden schieten is omdat Darthvader dat heeft gezegd.

Master Of Films

Avatar

Hiss "Star Wars is een instituut wat al meer dan 40 jaar bestaat."
Oftewel een cultureel fenomeen. Net zoals Nike, Beatles, Apple e.d. Merken die veel mensen aanspreken en populair zijn. Iets wat JohannesDC duidelijk niet door heeft, ook wel de fantasiebubbel genoemd.

LeonardoPacino

Avatar

@CassidyButch:

Precies, ik ben blij dat toch iemand heeft opgelet. Ik dacht ook dat dit artikel hier over zou gaan.

NieuwsFilm

meest populair