Algemeen

Eerste 'Spider-Man'-film blijkt een Daredevil cameo te bevatten

Dit wist je waarschijnlijk niet: de Spider-Man film uit 2020 toonde ons al de originele Daredevil.

door Bram de Groot om 11:05 in Algemeen
In heel wat franchisefilms zitten verwijzingen naar andere films. Superheldenfilms zijn er helemaal goed in. Nu blijkt dat de eerste Spider-Man uit 2002 van Sam Raimi een cameo bevat van Daredevil.

Via Screenrant wordt duidelijk dat in een van de eerste echt succesvolle Marvel-superheldenfilms een scène zit de originele Daredevil. Deze zie je al vroeg in de film als Peter Parker (Tobey Maguire) zijn krachten krijgt en besluit te gaan worstelen voor geld. Voorafgaand aan het gevecht ziet hij een van zijn slachtoffers van zijn aanstaande opponent.

We zien dan een worstelaar met een masker in een geel/rood kostuum en hij zegt "Oh god, ik kan mijn benen niet meer voelen." Het blijkt dat het masker ook hoorns heeft. In de stripversie van de film wordt het personage Jack Murdock genoemd, de vader van Matt Murdock.

Jack Murdock: de originele Daredevil
In de strips van Marvel Comics kleedt worstelaar Jack Murdock zich in een duivels kostuum en zorgt hij er zo voor dat hij geld kan verdienen voor zijn gezin. Daarmee is hij de eerste Daredevil in de comics en een inspiratie voor de latere échte Daredevil van zijn zoon.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Draven

Avatar

Hier de foto (genomen uit de bronvermelding):

afbeelding

Sunspot

Avatar

Goeie scene

NieuwsFilm

meest populair