Blu-ray

'The True History of the Kelly Gang': Veel misdaad, grote namen [Blu-ray]

Van de regisseur van Assassin's Creed.

door Bram de Groot om 16:48 in Blu-ray
Regie: Justin Kurzel | Cast: George MacKay (Ned Kelly), Essie Davis (Ellen Kelly), Nicholas Hoult (Constable Fitzpatrick), Charlie Hunnam (Sergeant O'Neil), Russell Crowe (Harry Power), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Bioscooprelease: 12.03.2020 | Recensie: 3,5 ster

Vlak voor de coronacrisis verscheen deze misdaadfilm over de Kelly Gang nog op het witte doek en dat betekent dat de film van Assassin's Creed en Macbeth-regisseur Justin Kurzel niet heel lang was te zien. Wel bevat The True History of the Kelly Gang enkele zeer grote namen, met Nicholas Hoult, Charlie Hunnam en Russell Crowe. Zeker eentje om nog te zien, al is deze waarschijnlijk niet voor iedereen een schot in de roos.

De film wist geen indruk te maken op de wereldwijde bioscoopdoeken, vermoedelijk ook doordat er simpelweg geen tijd voor was. Er werd uiteindelijk nog geen half miljoen in dollars opgehaald.

Bij de critici deed de misdaadfilm het goed met 79% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 6.90/10. Het publiek op RT dacht er flink anders over: 42% (2.81/5). Opvallend, en dat is ergens ook wel te begrijpen. Het tempo is wisselend en de aanpak niet mainstream.


Australië, 19e eeuw. Ned Kelly is van jongs af aan in de leer bij de beroemde struikrover Harry Power. Wanneer zijn moeder gearresteerd wordt, neemt Ned geen genoegen meer met het overvallen van kleine postkoetsen. Ned verzamelt een groep rebellen om zich heen om een opstand te plannen tegen de Britse overheersers. Een onvermijdelijke clash tussen de vrijbuiters en autoriteiten lijkt in de maak.

Blu-ray: True History of the Kelly Gang

Discs: 1 x Blu-ray | Release: september 2020 | Beeld: 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 9789461877420 | Met dank aan: The Searchers

De schijf van deze uitgave van True History of the Kelly Gang zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant vijf van de gezichten uit de film en de achterkant voorspelt een verder kale schijf. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Uitgaven van The Searchers hebben een zeer snelle opstart. Na de taalkeuze (NL/FR) is er nog snel de kijkwijzer en daarna start de film gelijk. Dit is nog wel anders bij uitgaven van andere distributeurs.

De Blu-ray uitgave van True History of the Kelly Gang heeft een mooi scherp beeld, met prima kleuren die iets soberder lijken ingesteld om sfeer aan te zetten. De donkere scènes zijn iets wat mager in de detailweergave, maar dit lijkt eerder een keuze van de makers dan dat dit komt door de transfer.

Zoals eigenlijk altijd komt een The Searcher-uitgave met een standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack. Zo ook deze. De track laat de nodige dialoog prima uit de speakers komen en doet de muzikale ondersteuning van Jed Kurzel - broer van - recht aan. Hij leverde ook de muziek aan voor films als Alien: Covenant en Overlord en uiteraard de eerdere films van zijn bro.

Bonusmateriaal

Ook deze schijf van The Searcher biedt los van de taalkeuze geen menu en dus ook geen bonusmateriaal en dat is jammer. Hieronder de video Charlie Hunnam and George MacKay on True History of the Kelly Gang van Collider.


Wat vind jij van True History of the Kelly Gang?

Was jij onder de indruk van True History of the Kelly Gang? Of staat deze misdaadfilm nog op je watchlist? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair