Celebrity

Bill Murray wil rechtszaak Doobie Brothers voorkomen met 'lelijke' golf-shirts

Gaat dit goedkomen?

door FilmTotaal om 09:23 in Celebrity
Golf-liefhebber en bijwijlen acteur Bill Murray heeft zichzelf in de juridische problemen gewerkt met reclamespotjes. De 70-jarige Amerikaan is samen met William Murray Golf een kledinglijn begonnen en om de golf-kledij te verkopen is er gebruik gemaakt van The Doobie Brothers' muziek.

Echter heeft de rockband uit de jaren 70, en hun advocaat Peter T. Paterno, daar geen geld voor ontvangen. De laatstgenoemde haalde niet lang geleden op grappige wijze uit en verzocht in een komische brief dat Murray en zijn kameraden de gewenste bedragen spoedig overmaken. Anders moeten er juridische stappen genomen worden.


Knaken
Hierboven kan je het korte, maar krachtige bericht teruglezen. Paterno schrijft o.a.: "The Doobie Brothers hebben het nummer 'Listen to the Music' uitgevoerd en opgenomen, geschreven door [gitarist/zanger] Tom Johnston. Het is een uitstekend nummer.

Ik weet dat jij het daarmee eens bent, want je blijft het maar gebruiken voor de reclamespotjes van je Zero Hucks Given-golf-shirts. Echter, omdat je er niet voor betaald hebt, zou je de naam van je bedrijf misschien moeten veranderen in Zero Bucks Given."


Lelijk
Paterno eindigt zijn brief vermakelijk dat hij en zijn cliënten het toepassen van de muziek niet erg zouden vinden als de golf-kleding niet zo lelijk was. Murray's advocaat heeft inmiddels ook van zich laten horen en deed dat net zo lollig. Zie hierboven.

De raadsman, genaamd Alexander Yoffe, meldt allereerst geschokt te zijn over het beschreven uiterlijk van de kleding, omdat zijn kledingkast daar voornamelijk uit bestaat. Later schrijft hij geen juridische problemen te willen en hoopt deze te vermijden door de goederen van Paterno en zijn cliënten te upgraden met de kledinglijn van Murray.

NieuwsFilm

meest populair