Hilary Swank is claustrofobisch geworden door Netflix-serie 'Away'

Hilary Swank is claustrofobisch geworden door Netflix-serie 'Away'

Ze heeft wat nieuws geleerd over zichzelf.

Hoe graag ze het ook zouden willen, acteurs en actrices kunnen niet altijd toneelspelen wanneer ze aan een project werken. Dat heeft Hilary Swank ook ontdekt toen ze in de Netflix-serie Away speelde. Het dragen van een ruimtepak bracht een nieuwe angst voort.

Dat legde 46-jarige Amerikaanse zelf uit via haar Instagram-account. Ze beschrijft dat ze nog nooit in haar leven te maken heeft gehad met een fobie. "En ik zal eerlijk zijn, ik heb ze nooit begrepen. Ik dacht altijd: 'Stel je niet aan, het is maar een spin. Loop gewoon weg.' Totdat ik, uiteraard, ernstig claustrofobisch werd."


Angst
Een fijne ervaring was het absoluut niet. Swank's lichaam was binnen een halve minuut doorweekt in zweet. "Mijn gezicht zag eruit als een rijpe tomaat en ik viel bijna flauw toen ik het volledige ruimtepak voor de eerste keer paste. Het is niet alleen geestelijk, maar ook erg fysiek."

Volgens de actrice worstelde ze een half jaar met de nieuwe fobie. Ze is er nog steeds niet vanaf, maar heeft er wel op een bepaalde manier vrede mee kunnen sluiten. "Wanneer we onze geest kalmeren en de angst laten inzinken (dus NIET afstoten) kunnen we er op een andere manier mee leven. Het is dan te doen."



NieuwsFilm

meest populair