Analist: Netflix gaat weer wat duurder worden

Analist: Netflix gaat weer wat duurder worden

De prijzen van Netflix zouden weer stijgen.

Volgens een analist op Wall Street gaan de prijzen van Netflix binnenkort weer omhoog. De streamingdienst doet het dit jaar bijzonder goed, want de mensen die normaal naar de bioscopen zouden trekken, zitten nu massaal aan de streaming. Netflix zag sinds de lockdowns wereldwijd in gingen dan ook het aantal abonnees flink groeien.

Netflix geeft op dit moment ook flink geld uit aan zijn content. Op die manier hoopt het bedrijf om mensen te blijven trekken. Maar volgens Alex Giaimo, analist op Wall Street, gaat dat er ook voor zorgen dat de prijzen omhoog moeten.

Duurder abonnement op komst?
"Na een verandering in het taalgebruik ten aanzien van de prijzen in het investeerdersgesprek over het tweede kwartaal, geloven we dat het op korte termijn mogelijk is dat de prijzen omhoog gaan. In het eerste kwartaal stelde Netflix dat het 'niet eens denkt over hogere prijzen', maar het taalgebruik nu is een stuk opener."

Giaimo gaat er niet van uit dat het om een flinke prijsstijging zal gaan. Hij denkt dat er mogelijk tussen de 1 en 2 euro toegevoegd zal worden aan de abonnementskosten. Dat zou voor Netflix volgend jaar voor zo'n 500 miljoen dollar tot 1 miljard dollar opleveren. De prijzen zullen waarschijnlijk stijgen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Het is dus allerminst zeker, maar Netflix zou zomaar inderdaad de prijzen omhoog kunnen gooien. Om te concurreren met onder meer Disney+ en HBO Max, moet het flink wat eigen content produceren, waar miljarden in gaan zitten. Dat moet allemaal ergens van betaald worden en dat is natuurlijk het abonnementsgeld. De kans is dus aanwezig dat de prijzen straks weer gaan stijgen.

NieuwsFilm

meest populair