Algemeen

Stephen King-film 'Firestarter' vindt hoofdrolspeler

Al in 2017 startte het project; nu is er een hoofdrolspeler!

door Bram de Groot om 10:09 in Algemeen
Zo'n 35 jaar geleden is er al een verfilming gemaakt van het boek 'Firestarter' van horrorschrijver Stephen King. De kans dat je er veel over hebt gehoord is klein, aangezien de film met onder meer Heather Locklear en een jonge Drew Barrymore geen doorslaand succes was. Nu komt er een nieuwe poging en een hoofdrolspeler is gevonden.

Via Blumhouse Productions wordt duidelijk dat niemand minder dan Zac Efron (Baywatch en Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile) de mannelijke hoofdrol gaat invullen. Zijn aandeel in de film werd bevestigd via Twitter.


In Firestarter volgen we een 9-jarig meisje met pyrokinetische gaven. Ze kan met haar geest vuur creëren en beïnvloeden door onder krachtige vuurballen af te vuren. Ze kan ook de nabije toekomst zien doordat ze het resultaat is van een experiment. Ook haar ouders kregen daarbij speciale gaven kregen.

Het is nu wachten op wie het jonge meisje zal spelen. De regie ligt in handen van Keith Thomas (The Vigil) en het script komt van Scott Teems (Halloween Kills).

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Blockbuster

Avatar

Nou, zo slecht is Firestarter ook weer niet. Ik heb een beetje een zwak voor al die knullige horror/fantasy-films van Dino de Laurentiis uit de jaren 80, zoals ook Halloween II & III, Amityville II, The Dead Zone, Dune, Conan The Barbarian/Destroyer, Red Sonja, Cat's Eye, Silver Bullet, Army Of Darkness.

Zelfs miniserie Firestarter 2 (2002) kan ik waarderen.

Chris23

Avatar

Zac heeft idd wel wat weg van die vader uit het origineel.
Jammer dat Dafne Keen alweer wat ouder is dan dat ze was in Logan, anders had ze van mij Charlie mogen spelen.
The Vigil ken ik niet, is dat wat? (de trailer ziet er iig als een goreloos PG-13 in een dozijn millennial spook jumpscare filmpje uit)

John Wayne

Avatar

De oude verfilming heb ik zelfs op blu-ray, maar is slechts een aardige verfilming van King's boek. De grootste naam destijds was George C. Scott die er heerlijk als schurk op los schmiert.

Ang3l

Avatar

Dit was juist 1 van mn favo King verfilmingen eigenlijk.

Spider-fan

Avatar

Het origineel was de eerste King-film die ik ooit zag. Er is een hele leuke special edition van uitgekomen met mini lobbycards en poster en zelfs een luxe hoesje. Ook interessante extra's.

George C. Scott is geweldig in de eerste film. Wordt geïntroduceerd met zijn rug naar de camera, maar zelfs dan maakt hij meer indruk dan de rest van de cast. De film is verder nogal vlak helaas, maar de vuur-effecten blijven goed overeind want die zijn voor het grootste deel echt.
The Vigil ken ik niet, krijgt niet zo'n hoge waardering.

De volledig onverkorte versie van The Shining staat nu op Netflix. Gister gekeken, voelt zeker als een meer complete en volledige film.

DCMarvel

Avatar

Origineel is een film met een heerlijke sfeer zoals ze dat alleen in die tijd konden. Erg vermakelijke film, ik ben sceptisch of een nieuwe film of serie net zo leuk zal zijn. Het boek is op een enorme spannende, vlotte wijze geschreven en een aanrader voor wie die nog steeds niet heeft gelezen @boektotaal.

Gigan72

Avatar

Prima film heeft geen remake nodig.

NieuwsFilm

meest populair