De 7 grootste problemen voor het Marvel Cinematic Universe

De 7 grootste problemen voor het Marvel Cinematic Universe

Niet alles loopt even soepel rond het MCU Phase 4

Uiteraard zit de coronacrisis het Marvel Cinematic Universe flink dwars. Films en series zijn tot een jaar uitgesteld en de productie van nieuwe titels hebben maanden vertraging opgelopen. Maar er zijn meer issues die de filmreeks zal moeten overwinnen komende tijd.

Hieronder even zaken waarmee Phase 4 van Marvel Cinematic Universe te maken krijgen en goed zal moeten uitvoeren om succesvol te zijn en blijven na de uiteraard bijzonder succesvolle reeks van 23 films van 2008 tot en met 2019.


Guardians of the Galaxy uit beeld
Bekijk de afbeeldingEigenlijk moest Guardians of the Galaxy Vol. 3 in 2020 verschijnen als één van de eerste films in de volgende fase van het Marvel Cinematic Universe ná Avengers: Endgame. Er is waarschijnlijk voldoende creativiteit aan boord om dit op te lossen, maar het probleem is dat de geliefde personages nu wel erg lang uit beeld zijn.

Een film die hierin kan overbruggen is waarschijnlijk Thor: Love and Thunder, maar ook die film heeft vertraging opgelopen en komt nu pas begint 2022 uit. Tussen Vol. 2 en Vol. 3 zal uiteindelijk zo'n zes tot zeven jaar zitten. Is dat niet te lang?


Hoogtepunt: Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Bekijk de afbeeldingDeze film leek het middelpunt te gaan worden van de vierde fase van het Marvel Cinematic Universe, maar lijkt nu meer de afsluiter te zijn. De film zou bijna direct aansluiten op WandaVision, maar door al het verplaats zit er tussen die producties nu zo'n 1,5 jaar.

Daarnaast moet Doctor Strange 2 waarschijnlijk hét succesnummer worden. De film zal vermoedelijk de definitieve breuk forceren in hoe fans en bioscoopbezoekers - die de comics niet kennen - naar de filmreeks kijken. Zou een (groot) deel van hem kunnen gaan afhaken door potentieel immense veranderingen?


Rommelig door Spider-Man Universum?
Bekijk de afbeeldingMisschien wel één van de grootste uitdaging die Marvel Studios zal hebben is de samenwerking met Sony Pictures. Deze studio werkt aan het Sony Pictures Universe of Marvel Characters dat uiteindelijk een soort van sub- MCU wordt met Tom Hollands Peter Parker.

Maar we krijgen ook personages als Venom en Morbius te zien en naar verluidt zelfs personages uit de Spider-Man films met Tobey Maguire en Andrew Garfield. Volgend jaar verschijnen Morbius, Venom: Let There Be Carnage en Spider-Man 3. Deze films zullen waarschijnlijk een hoop duidelijk maken. Wordt dit allemaal niet te rommelig?


Overlijden Chadwick Boseman: Wat Black Panther?
Bekijk de afbeeldingZo'n twee maanden geleden kwam Black Panther-acteur Chadwick Boseman te overlijden. Hij is het gezicht van de succesvolle Black Panther-film en nu is de vraag hoe Marvel Studios en de cast & crew verder willen nu T'Challa er niet meer is.

Het niet hebben van Black Panther II lijkt op het eerste oog geen enorm probleem, maar de film heeft wel een enorme impuls gegeven aan de bekendheid van de franchise. De film lijkt in ieder geval voorlopig te worden uitgesteld en Marvel zal na al het uitstel door corona geen nieuwe gaten in de kalender willen hebben. Ant-Man 3 dan maar?


Te groot: Disney+ series
Bekijk de afbeeldingOok de combinatie met de series op Disney+ wordt een grote uitdaging. Ondanks dat veel mensen een abonnement hebben op de streamingdienst wordt het nu nog lastiger om alles te begrijpen en dat kan afbreuk doen aan de films.

Marvel Studios zal ongetwijfeld voorzichtig zijn en in de eerste reeks shows op Disney+ opbouwend zijn met connecties tussen het kleine scherm en het witte doek. Overigens hebben de series wel het productieniveau van de films, met budgetten van $150 miljoen voor zes afleveringen. Maar verstoren de series niet de bestaande cohesie?


Opvangen vertrek grote helden
Bekijk de afbeeldingMet Iron Man, Captain America en Black Widow (los van de solofilm) van het toneel en waarschijnlijk kleinere rollen voor Thor, Hulk en Hawkeye moeten de achtergebleven én nieuwe helden het stokje overnemen en dat zou zomaar knap lastig kunnen zijn.

Spider-Man lijkt een afslag te nemen, Captain Marvel is niet enorm geliefd en het overlijden van Boseman zorgt voor de afwezigheid van Black Panther. Andere gevestigde namen zijn Doctor Strange, Ant-Man, Falcon, Winter Soldier, War Machine en de Guardians. Zijn die namen groot genoeg?


Ook nog de X-Men en Fantastic Four
Bekijk de afbeeldingEn dan krijgen we ook nog de komst van de mutanten en de Fantastic Four. Marvel en Kevin Feige zullen vast een enorm groot plan hebben met deze personages die al heel wat films kregen van 20th Century Fox. De grote vraag is of het publiek nog wel trek heeft in die figuren. Wordt dit een definitieve overkill?

Daarnaast krijgen we ook nog nieuwe personages als de Eternals, Shang-Chi en een vrouwelijke Thor. Via de series op Disney+ volgen nieuwe namen als Kate Bishop, Ms. Marvel, Moon Knight en She-Hulk. Niet helemaal nieuw is waarschijnlijk de tweede Captain America.

Wat zeg jij? Uiteraard moet we ons gewoon weer laten verrassen met wat Marvel Studios voor ons heeft gemaakt. De 23 reeds verschenen films stelden de meeste mensen tevreden. Maar zie jij nog eventuele andere valkuilen voor de toekomst?

NieuwsFilm

meest populair