'Star Wars: The High Republic' onthult zijn openingstekst

En die laat al het een en ander weten over de franchise.

Een Star Wars-film laat zich vrijwel altijd kenmerken door een openingstekst. Dat gaat blijkt nu ook gelden voor de spin-off Star Wars: The High Republic. Dat wordt een hele rits boeken, comics en meer materiaal, dat zich tweehonderd jaar voor de Skywalker Saga afspeelt.

Al enige tijd zijn er geruchten dat er mogelijk films of series gebaseerd op dit initiatief komen. De boel speelt zich 800 jaar na de Old Republic-verhalen en 200 jaar voor de Skywalker Saga af. Het is een meer beschaafde en elegante era, die zich tijdens het hoogtepunt van de macht en invloed van de Republiek afspeelt. En vandaag schetst een openingstekst wat we kunnen verwachten.

De openingstekst
De openingstekst schetst een duidelijk beeld van hoe de Republiek eruit ziet. Die wordt beschermd door de nobele Jedi, en is een symbool voor "alles dat goed is". De Republiek staat als het verhaal begint op het punt om de "Starlight Baken te lanceren in de uiterste uithoeken van de Outer Rim. Dit nieuwe ruimtestation dient als symbool van hoop voor iedereen om te zien."

Maar: "Net als zich een prachtige renaissance verspreid door de Republiek, komt ook een angstaanjagende nieuwe vijand op. Nu moeten de bewakers van vrede en gerechtigheid een bedreiging het hoofd bieden die hen, het sterrenstelsel en de Force bedreigt."

Die bedreiging wordt gevormd door de Nihil, een bruut volk dat een beetje doet denken aan ruimtevikingen. Zij nemen het op tegen de Jedi en de Republiek.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair