'Star Wars' onthult eindelijk de echte oorsprong van Supreme Leader Snoke

'Star Wars' onthult eindelijk de echte oorsprong van Supreme Leader Snoke

Waar kwam deze kwaadaardige figuur nou echt vandaan?

Een nieuw Star Wars-boek legt eindelijk uit waar Supreme Leader Snoke nou echt vandaan komt. Er is veel gespeculeerd over Snoke en met name wie hij nou was. De films legden dat uiteindelijk nauwelijks uit, maar nu weten we het echt.

In Star Wars: The Rise of Skywalker zien we hoe Kylo Ren de Keizer opspoort op de planeet Exegol. Daar loopt hij langs een aantal dode lichamen van Snoke. De implicatie is duidelijk: Snoke is gekloond en dit zijn meerdere klonen van dezelfde figuur. Maar wie hij nou echt is werd daarmee niet heel duidelijk. Een nieuw boek geeft antwoorden.

Wie is Snoke
Uit The Star Wars Book blijkt dat Snoke een "kunstmatig genetisch constructie, bedacht door Darth Sidious" is, en dient als "manier om zijn kracht te kunnen uiten. Snoke heeft vrije wil, maar zijn acties en doelen worden aangestuurd door Sidious."

Dat Snoke vrije wil heeft, is interessant. Hij was dus echt een op zichzelf staande entiteit, los van Palpatine. Maar diende nog altijd als een soort pop voor de poppenspeler Palpatine, die hem misbruikte als stand-in, terwijl Palpatine vanuit de schaduwen aan de touwtjes trok.

NieuwsFilm

meest populair