Disney+ geeft de niet-MCU-films van Marvel nu een naam

Disney+ geeft de niet-MCU-films van Marvel nu een naam

Marvel Legacy heet het voortaan.

Films met Marvel-personages erin, zoals de X-Men-filmreeks en de Fantastic Four-films, krijgen nu een eigen categorie op Disney+. Voortaan vallen ze in de categorie 'Marvel legacy', waarmee ze een iets andere naam krijgen dan tot nu toe het geval was.

Sinds 2019 verkeren de rechten op de Marvel-personages van Fox weer in handen van Marvel Studios. Dat is zo geworden na de overname van Fox door Disney dat jaar. Lange tijd waren alle Marvel-films die onder Fox waren gemaakt, net als alle andere Marvel-films te zien op Disney+. Alleen als je in de MCU-categorie keek, ontbreken ze. Tot nu.

Marvel Legacy
Onder de categorie Marvel Legacy Movies vallen nu alle niet-MCU-films. Dat betekent dat je er uiteindelijk elke Marvel-film kan vinden die niet onder het MCU valt. Dat zijn er nogal wat, dus uiteindelijk als Disney+ de rechten op al die films weer terug heeft, zal het een goed gevulde categorie zijn.

Eerder bleek ook al dat Disney een net iets andere indeling van het MCU gekozen had voor de streamingdienst. De chronologische volgorde van films is net iets aangepast, waardoor het geheel beter in elkaar past.

NieuwsFilm

meest populair