Eerste recensies Pixars 'Soul': Top of flop?

Eerste recensies Pixars 'Soul': Top of flop?

Soul is een terugkeer naar vorm!

Pixar brengt ons met de Kerst een nieuwe film, Soul. Die komt gratis op Disney+ te staan. De familiefilm hoeft dus niet aangeschaft te worden via Premier Access, maar is voor iedereen die een abonnement heeft te streamen.

Daarmee hoopt Disney+ natuurlijk heel wat nieuwe abonnees aan te trekken, die dan massaal gaan betalen voor de dienst. Soul heeft nu de eerste recensies. Centraal staat Joe Gardner, een personage van Jamie Foxx. Hij is muziekleraar op een middelbare school en droomt ervan om een jazz-ster te worden. Maar hij zijn ziel wordt gescheiden van zijn lichaam. En dus moet hij met andere zielen trainen om terug te keren naar zijn lichaam, voordat hij verder gaat naar het hiernamaals en zijn debuut als jazzartiest mist.

Eerste recensies
Er is een hele rits recensies online verschenen. De nieuwe Pixar-film is een terugkeer naar de vorm waar de studio om bekend stond, lezen we.
Deadline: "Het is een terugkeer naar het oude Pixar, vol grootse ideeën, een originele uitvoer en een statement dat laat zien dat Docters belofte om het Pixar-schip weg te sturen van eindeloze vervolgen en terug te keren naar inventieve originals."
IndieWire: "Soul blijft een meeslepende reis. Net als een aantal van de beste jazzcomposities, gebruikt het een traditioneel framework om af te wijken in onverwachte richtingen, zodat het onvermijdelijke eindpunt precies goed voelt."
The Hollywood Reporter: "Ik denk dat de nieuwste film van het bedrijf, Soul, ergens in de toplijstjes terecht gaat komen."
The Wrap: "Er zit zoveel plezier en zoveel om over na te denken in Soul, niet alleen de voorname afrikaans-Amerikaanse personages en wat mooie muziek (waaronder bijdragen van jazzlegendes als Herbie Hancock, Roy Haynes en Jon Batiste)."
Empire Online: "Er zitten een aantal transcendentale momenten in deze film, momenten waarin het verhaal heel precies klopt met de animatie, en je echt meegesleept wordt."


NieuwsFilm

meest populair