Algemeen

Disney gooit roer om: Streaming de topprioriteit!

Disney+ gaat hét paradepaardje worden.

door Bram de Groot om 09:31 in Algemeen
Dat streaming een soort van bedreiging is voor de bioscoopwereld was al duidelijk en dat Disney nu te kennen heeft gegeven vol in te zetten op streaming maakt de zorgen voor de mensen achter het witte doek alleen maar groter.

Via CNBC wordt duidelijk dat de entertainmenttak van Disney een grote reorganisatie zal doormaken om van de extra focus op streaming een succes te maken. Zo zullen alle mediabedrijven onder één organisatie gaan vallen en dat is ingrijpend voor de organisatie die nu uit meerdere onderdelen bestaat.

Coronavirus geeft het extra zetje
De "direct-to-consumer" strategie wordt kracht bijgezet door de enorme successen die worden gevierd met Disney+. Door de verdere uitrol van het platform, maar ook de uitbraak van de coronacrisis staat het aantal abonnees op meer dan 100 miljoen wereldwijd.

"Ik zou het niet omschrijven als een reactie op Covid," vertelde CEO Bob Chapek aan CNBC. "Ik zou zeggen dat Covid de snelheid waarmee we deze overgang maken, heeft versneld. Deze overgang zou hoe dan ook plaatsvinden."

Meer content
Een pluspunt is dat er miljarden meer vrijkomen voor content voor op Disney+. Overigens heeft Disney de extra inkomsten uit Disney+ hard nodig. De parken en bioscoopfilms draaien op dit moment heel slecht. Dus begrijpelijk is de switch wel. En de consument wil het ook, volgens de CEO.

De aandeelhouders waren alweer tevreden. De koers steeg namelijk met vijf procent. Streaming heeft dus de toekomst, een gezellig avondje in de bioscoop met je vrienden of je gezin wordt (nu) minder de prioriteit als het aan Disney ligt.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Fred jr

Avatar

We gaan thuis een man cave met bioscoop moeten maken dan...
Dat zal de vrouw leuk vinden Smiley face

shellghost

Avatar

Ik ga nog steeds geen €20 of meer betalen voor een première.

PRIME

Avatar

Boeeee!!

Indy5

Avatar

Wat je verdient met de ene tak/streaming verlies je nu bij films en themaparken.Disney zal het wel overleven maar de bioscopen?????

kokosnoot

Avatar

Dan kan je dure filmproducties wel vergeten. Dat kan ook disney zich op den duur niet veroorloven.

aspers

Avatar

Waarom kun je dure producties vergeten? Als de bioscopen gesloten blijven en omkiepen, dan gaan mensen nog veel eerder extra betalen voor een nieuwe productie on-demand. Daarnaast zijn er met nieuwe technieken evengoed producties mogelijk die er groots uitzien. Kijk hoe The Mandalorian is gemaakt met led-schermen. Dat zie je er niet aan af.

Disney besluit dit niet zomaar. Dan zal Mulan toch wel de moeite waard zijn geweest. Maar goed, daar horen we in december vast meer over.

Thiver

Avatar

Onder de huidige omstandigheden is dit een begrijpelijke koerswijziging, maar het lijkt me dat Disney gewoon op oude voet verdergaat zodra bioscopen weer rendabel zijn. Bijna alle films die vorig jaar meer dan een miljard binnenharkten waren van Disney. Een dergelijke bron van inkomsten laat je als bedrijf niet zomaar los.

Decepticon

Avatar

Bob Chapek: ja we gaan ons meer focussen op streaming, maar we hebben alleen geen nieuwe content! Smiley face

Als er weer strengere regels komen om Covid tegen te gaan, zullen ook producties misschien weer stil komen te liggen en komt er ook een gat in het aanbod straks.

Maac

Avatar

Somehow "I told you so" doesn't quite say it.

Arnold_FF7

Avatar

We zullen zien maar ga geen 30 euro betalen om een film te zien

Master Of Films

Avatar

Nog een reden waarom Disney zich meer gaat inzetten op streaming. De TV-zenders van Disney hebben last dat veel bedrijven hun advertentiebudget hebben verkleind en dat kabeltelevisie in de Amerikaanse huishoudens nauwlijks meer gaat groeien. Sterker nog, kabelTV is langzamerhand aan het doodbloeden in de VS.

Sunspot

Avatar

Nou, dan zal ik er niet veel van zien, tenzij ik het bij anderen zie, bios, waar dan ook.

Ik neem gewoon geen Disney Plus, klaar.

TENZIJ ze durven en alles van Fox erop zetten, durven doorgaan met de titels, franchises, dan zal ik het zeker overwegen Smiley face

Edit: oh ja, ook R-rated waar het moet

Filmhead

Avatar

Misschien wel logisch dat dit gebeurd. Hoe is een combi voor later: personal stream cinema waar je soms met vrienden op grote scherm kan kijken, rest thuis op tv

Moviefan65

Avatar

Op 10 december a.s. zullen we meer te weten komen over de plannen van Disney.

kokosnoot

Avatar

@Aspers Ik begrijp Disney, willen gewoon overleven. Niet veel keus. Maar Alleen bij super fav producties zullen ze dan heel veel geld uitgeven. Gewoon omdat men geen groot bedrijfsrisico wil lijkt me. Dus als covid-19 niet al te lang duurt werkt dat enigszins maar op lange duur vraag ik me af. Veel mensen gaan daar geen Disney chan voor nemen maar downloaden het dan illegaal.

MikeyMo

Avatar

Ik denk dat we ons ook blind staren op de bedragen die een film oplevert. Een film die in de bios moeten 2-3x hun budget binnenhalen voordat ze in het rood staan. Met streaming is dat natuurlijk lager omdat je niet hoeft te delen met de exploitanten en je minder kwijt bent aan marketing.

kokosnoot

Avatar

@MikeyMo Dat is zo.

NieuwsFilm

meest populair