Canadees maakt eerste werkende lichtzwaard uit 'Star Wars'!

Canadees maakt eerste werkende lichtzwaard uit 'Star Wars'!

Hij weet zomaar iets te maken wat er nog behoorlijk op lijkt ook.

Een Canadese technicus heeft iets gebouwd waar elke Star Wars-fan alleen maar van kan dromen. De franchise introduceerde een dikke vier decennia geleden het concept van een lichtzwaard. Maar dat was nooit werkelijkheid. Tot nu.

YouTuber James Hobson, die bekend staat om zijn online platform The Hacksmith en mechanical engineering gestudeerd heeft, gaf een video vrij afgelopen donderdag waarin een team mensen werkt aan het eerste echte werkende lichtzwaard. De video is al meer dan 9 miljoen keer bekeken en met recht.

Een werkend lichtzwaard
Goed, het concept van Hobson is niet helemaal wat we in de films gezien hebben, maar het komt er wel behoorlijk dicht bij in de buurt. Hij maakte namelijk met behulp van een gevest dat lijkt op wat we kennen uit de films, en een tank met propaangas een langwerpige vlam. Die brandt op zo'n 2.200 graden Celsius en lijkt eigenlijk best wel op een lichtzwaard.

Wel moet je de tank op je rugzak houden en goed opletten. En als je een bepaalde kleur kling wil hebben, moet je bepaalde zouten toevoegen aan de straal. Check hieronder de behoorlijk gave video!



NieuwsFilm

meest populair