Algemeen

Canadees maakt eerste werkende lichtzwaard uit 'Star Wars'!

Hij weet zomaar iets te maken wat er nog behoorlijk op lijkt ook.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Een Canadese technicus heeft iets gebouwd waar elke Star Wars-fan alleen maar van kan dromen. De franchise introduceerde een dikke vier decennia geleden het concept van een lichtzwaard. Maar dat was nooit werkelijkheid. Tot nu.

YouTuber James Hobson, die bekend staat om zijn online platform The Hacksmith en mechanical engineering gestudeerd heeft, gaf een video vrij afgelopen donderdag waarin een team mensen werkt aan het eerste echte werkende lichtzwaard. De video is al meer dan 9 miljoen keer bekeken en met recht.

Een werkend lichtzwaard
Goed, het concept van Hobson is niet helemaal wat we in de films gezien hebben, maar het komt er wel behoorlijk dicht bij in de buurt. Hij maakte namelijk met behulp van een gevest dat lijkt op wat we kennen uit de films, en een tank met propaangas een langwerpige vlam. Die brandt op zo'n 2.200 graden Celsius en lijkt eigenlijk best wel op een lichtzwaard.

Wel moet je de tank op je rugzak houden en goed opletten. En als je een bepaalde kleur kling wil hebben, moet je bepaalde zouten toevoegen aan de straal. Check hieronder de behoorlijk gave video!9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Artificialis

Avatar

Ik geloof even niet wat ik hier zie, maar het is nog echt ook. o.O

Marklar

Avatar

ziet er wel vet uit. Levensgevaarlijk om te gebruiken, maargoed dat moet een lightsaber ook zijn Smiley face

SteefL

Avatar

Van mij mag het gewoon een prop uit een film blijven. Ik hoef ook geen echte T800 of echte USS Enterprise.

Ereptile

Avatar

Life imitates art

kokosnoot

Avatar

Alleen lightsabres gaan niet door elkaar heen, je kan de ander dus afweren. Dat gaat met deze plasma vlam echt niet lukken. Mooie eye candy, knap gemaakt!

MR.nobody

Avatar

ik kijk hun al super lang geef hun heel veel geld en maken ze bijv een real Batsuit met serieuze werkende gadgets kijk wat ze nu al kunnen fk ziek ouwe

NieuwsFilm

meest populair