'Star Wars'-theorie: Anakin moest de Jedi wel vernietigen om balans te brengen

'Star Wars'-theorie: Anakin moest de Jedi wel vernietigen om balans te brengen

Zonder Jedi en Sith kon de Force echt in balans zijn.

Moest Anakin Skywalker de Jedi wel uitroeien om zijn lotsbestemming als de Chosen One te realiseren? Op dit moment weten we uit het Star Wars-canon nog altijd niet precies wat de profetie inhoudt.

Het plotpunt werd door George Lucas geïntroduceerd in zijn prequeltrilogie. Daaruit bleek dat de Jedi van vroeger geloofden in een Chosen One. Iemand die voort zou komen uit de Force en balans zou brengen door de Sith uit te roeien.

Dat pakte anders uit
Dat pakte echter iets anders uit. Het bleek dat de balans juist inhield dat de Jedi en de Sith in gelijke proporties aanwezig moesten zijn. Zelfs de serie The Clone Wars liet zoiets zien met een verhaallijn rond de planeet Mortis.

Daar ontmoetten Anakin, Obi-Wan en Ahsoka de belichamingen van de Force: de zoon (de dark side), de dochter (de light side) en de vader (de balans). Lucas liet in zijn films vooral zien dat de Jedi het pad dat ze volgden uit het oog verloren waren. Ze hadden uiteindelijk voor hun eigen ondergang gezorgd.

Het moest wel
De site Screen Rant heeft nu een iets andere theorie nog. Wat nou als het Anakins lotsbestemming was om de Jedi te vernietigen, om zo voor balans te zorgen. Doordat de Jedi verdwenen en de Sith vernietigd werden, kon de Force pas echt in balans komen.

Daar passen namelijk ook de sequel-films van J.J. Abrams in. Luke probeerde immers de Jedi te herstellen, maar slaagde er niet in. En net als zijn voorgangers ging hij in ballingschap verder. Ondertussen bleek Rey een beetje licht en een beetje duister in zich te hebben.

Nadat ze samen met Kylo Ren erin geslaagd was om Palpatine voor eens en voor altijd te verslaan, koos ze een eigen pad. Ze werd een Skywalker, iemand die een nieuw pad volgde en daarom ook een geel lichtzwaard had. En zo eindigde de franchise ook het idee van de Jedi en de Sith, die nu allebei niet meer bestonden.

NieuwsFilm

meest populair