Algemeen

Sfeervolle posters voor Chadwick Boseman's laatste film

Ma Rainey's Black Bottom zal in december verschijnen op Netflix.

door Timothy van Damme om 13:46 in Algemeen
Hoewel Ma Rainey's Black Bottom vooral draait om het personage van Viola Davis, zal de film vooral bekend staan als de laatste film van Chadwick Boseman. Netflix heeft recent de personage-posters van deze film uitgebracht.

Daarop wordt de sfeer van deze historische muziekfilm goed getroffen. Dit waargebeurde drama is gebaseerd op de gelijknamige toneelstuk uit 1982, maar speelt in de jaren twintig van de vorige eeuw.

Eerste zwarte blueszangeres
Het verhaal draait om Gertrude "Ma" Rainey, die wel wordt gezien als de eerste zwarte blueszangeres. Terwijl haar populariteit groeit, besluit zij haar louche manager en producent aan te klagen voor de rechten op haar muziek.

Maar ook in haar eigen band heeft ze het lastig. De ambitieuze trompetspeler Levee laat zich namelijk niet zonder slag of stoot leiden en is daarnaast verliefd op de vriendin van Rainey. En een eeuw geleden was homoseksualiteit allesbehalve geaccepteerd.

Schok
In december kunnen we de laatste film van Boseman aanschouwen. Hij overleed op 28 augustus onverwachts aan de gevolgen van kanker. Dit zorgde voor een grote schok in de filmwereld, aangezien de acteur nooit iets van zijn ziekte had laten blijken.

Sterker nog, hij besloot zelfs tijdens de periode van operaties en chemotherapie gewoon door te werken. Ook Ma Rainey's Black Bottom filmde hij in de laatste fase van zijn ziekte. Helaas mocht hij het eindproduct niet meer meemaken.
1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

En als het allemaal blanken of zo waren geweest, gelijk gezeik dat het racistisch is pfffff, want waar is de diversiteit, ongeacht waar de film over zou gaan

NieuwsFilm