Algemeen

Waarom 'Back to the Future 4' er nooit gaat komen?

Het verhaal is klaar.

door Jim Pedd om 17:42 in Algemeen
Er gaat echt geen vierde Back to the Future-film komen. Dat weten we al lange tijd en dat gaat ook niet veranderen. Co-schrijver Bob Gale legt uit waarom dat nooit zal gebeuren en vertelt dat het te maken heeft met Michael J. Fox, los van het feit dat het verhaal simpelweg af is.

"We hebben een volledig verhaal verteld met de trilogie. Als we terug zouden gaan en er nog een maken, dan heb je Michael J. Fox, die volgend jaar zestig wordt. En hij heeft de ziekte van Parkinson. Willen we een zestigjarige Marty McFly met Parkinson's zien?" vertelde Gale tegenover Collider.

Dat willen we niet
"Ik zou zeggen: 'nee, dat willen we niet'. En je wil geen Back to the Future zonder Michael J. Fox. Mensen zeggen, 'Nou, doe het dan met iemand anders', maar wie moet je dan casten? Alles wat je gaat doen, moet vergeleken worden met het origineel en zal daar nooit tegen op kunnen boksen. We hebben dat gezien met alle vervolgen die na jaren gemaakt worden, denk maar aan The Phantom Menace."

Niemand wil het, en de deal is dat de vierde film er ook niet gaat komen. "We hebben een afspraak met Spielberg en Amblin, dat er nooit een nieuwe Back to the Future-film komt zonder onze zegen of bemoeienis," aldus Gale. Die zijn statement eindigde met een duidelijke belofte: "Dus die gaat er nooit komen."

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

1 juli 2015
18 juli 2018
1 januari 2019
13 december 2019
28 september 2020
29 september 2020
Zomaar wat data dat Filmtotaal dit onderwerp eerder benoemde. Back to the future 4 met Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Thomas F. Wilson en Lea Thompson komt echt niet nee.
Wel is er een cartoon en een Tell Tale game die verdergaat waar Back to the Future III is geëindigd. Met name die laatste is de moeite waard voor de fans van het eerste uur.

reporterdavid91

Avatar

Bob gale zei dat de game het best als 4de film zou moeten worden gezien. I agree. Goede verhalen.

Master Of Films

Avatar

Ik vind het heel erg gaaf dat er eindelijk aandacht is besteed van BTTF 4 op Filmtotaal. Dat het nooit eerder aan bod is gekomen bij Filmtotaal is voor mij een totale raadsel.

Bigds9fan

Avatar

Goed dat ze het bij de drie films laten. Kunnen veel franchises wat van leren.

Sunspot

Avatar

Mee eens, is goed zo.

En J. Fox kan het gewoon niet meer, met alle respect. Niet een hele film in ieder geval. Was bij Jimmy Kimmel duidelijk genoeg en dat is alweer jaren geleden.

Tenzij ze een wondermiddel tegen zijn ziekte vinden, dan gewoon nee tegen een vervolg.

Wel leuk om de 2 karakters nog samen te hebben gezien bij Jimmy Kimmel Smiley face

Betreffend filmpje van F. Fox en Floyd in hun BTTF karakters

https://www.youtube.com/watch?v=Q0VGRlEJewA

Goku32

Avatar

Omdat deel 3 een perfecte afsluiter is van de reeks.

NieuwsFilm

meest populair