Algemeen

Het leven is uit 'Sherlock Holmes 3' gezogen

Corona zet de derde Sherlock Holmes in de ijskast.

door Bram de Groot om 20:19 in Algemeen
Alweer in 2011 verscheen de tweede en tot op heden voorlopig laatste Sherlock Holmes-film met Robert Downey Jr. als de speurneus en Jude Law als Dr. Watson. Het derde deel werd al eens aangekondigd voor december 2020, maar nu lijken de plannen ook december 2021 niet te gaan halen.

Tijdens de Celebrity Catch Up podcast wordt duidelijk dat de ontwikkelingen rond Sherlock Holmes 3 voorlopig in de ijskast staan. Dexter Fletcher (Rocketman), die Guy Ritchie moet vervangen als regisseur, meldde dat er komende tijd wordt gekeken hoe de crisis zich ontwikkelt.

Filmwereld on-hold
Het lijkt erop dat we langzaam maar zeker in een fase komen waarin grote blockbusters die nog niet in productie zijn genomen voor lange tijd on hold komen te staan. Op dit moment kan niemand zeggen wat de impact voor komende jaren is.

Volgens Fletcher staat de film "momenteel op een laag pitje totdat duidelijk wordt waar de wereld aan toe is." En hiermee wordt aangegeven dat Hollywood in zijn maag zit met de opnameproblemen en de bioscopen die op dit moment weer minder open zijn.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Is wel jammer, ik zou graag een derde film willen zien.
Maar ik had al haast niet anders verwacht en ik verwacht dat veel, zo niet alle grote films, on hold gaan. Doctor Strange 2 zal misschien ook niet beginnen met filmen.

Rich Art

Avatar

Met al dat uitstelgedrag hebben ze in ieder geval nog een fijne voorraad liggen.

Moet zeggen dat ik het persoonlijk niet erg zou vinden als de blockbusters wat meer over het jaar verspreid zouden worden waardoor ze langer op het witte doek te zien zijn. Nu gaat het soms zo snel dat het bijna niet meer bij te benen is. Wil je Imax? Moet je snel zijn, want over twee weken komt de volgende knaller alweer!

Master Of Films

Avatar

Rich Art "Wil je Imax? Moet je snel zijn, want over twee weken komt de volgende knaller alweer!"
Dat was in BC (Before Corona/COVID-19) tijden zo vaak het geval geweest. Althans bij Pathé IMAX in Nederland.

Rich Art

Avatar

@Master of Films: Klopt. Daarom zou het fijn zijn als een film nu wat langer in Imax te zien kan zijn. Op fatsoenlijke tijden...

adofmirosch

Avatar

Helaas, De twee vorige zijn heel leuk. En hier keek ik al lang naar uit, blijkbaar nog even blijven wachten.

RoberPaulsen

Avatar

De eerste was echt heel leuk, maar de tweede vooral veel van hetzelfde.

GreenHornet

Avatar

Enola toch wat heb je gedaan.

NieuwsFilm

meest populair