'The Boys'-maker vindt het Marvel Cinematic Universe gevaarlijk

Dit is nou niet iets waar je aan denkt bij het MCU.

Als je aan het Marvel Cinematic Universe denkt, denk je vermoedelijk niet aan het woord 'gevaarlijk'. Maar de maker van superheldenserie The Boys, waarin de helden eigenlijk eerder bloeddorstige schurken zijn, vindt wel dat het MCU gevaarlijk is.

Eric Kripke maakte van The Boys een bizarre serie, vol geweld dat zowel gruwelijk als hilarisch is. De serie is een van de meest populaire streamingseries wereldwijd en de hype voor het aankomende derde seizoen is dus groot. Maar Kripke vertelde tijdens een interview dat hij het MCU ergens ook gevaarlijk vindt.

Het gevaarlijke MCU
"Het is een beetje gevaarlijk om een hele generatie te trainen dat ze moeten wachten tot een sterk persoon hen komt redden. Ik denk dat je daardoor eindigt met mensen als Trump en populisten die zeggen, 'Ik ben de enige die je kan komen helpen, ik zal het moeten zijn'," begon Kripke.

"Ik denk dat pop culture mensen op subtiele wijze conditioneert. Ik denk dat het op de verkeerde manier gebeurt, want er is te veel van. Dus ik denk dat het goed is om iets corrigerends te hebben, iets kleins dat zegt: 'Ze komen je niet redden. Houd je familie bij elkaar en red jezelf.'"

NieuwsFilm

meest populair