Algemeen

Keert Qui-Gon Jinn terug voor meer 'Star Wars'-films?

Is Liam Neeson al eens gevraagd?

door Jim Pedd om 06:58 in Algemeen
Liam Neeson is niet gevraagd om terug te keren naar Star Wars. De acteur was in The Phantom Menace te zien als Qui-Gon Jinn, de leermeester van Obi-Wan Kenobi. Helaas kwam hij om het leven tijdens het gevecht tegen Darth Maul.

Nu Obi-Wan Kenobi terugkeert voor een televisieserie op Disney+, is het de hoop van sommige fans dat zoiets er ook in zit voor Qui-Gon Jinn. De acteur lijkt daar wel voor open te staan, maar is niet benaderd en is er ook niet actief mee bezig.

Niet gevraagd
"Ik heb voor een aantal geanimeerde versies de stem van Qui-Gon Jinn verzorgd," vertelde Neeson. "Ik kan me de namen daarvan niet meer herinneren. Sam Jackson en ik hebben onze Jedi Knights verzorgd daarvoor. Ik geloof dat ik er twee gedaan heb."

Maar: "voor de films ben ik niet benaderd. Ik heb het eerlijk gezegd niet echt gevolgd. Ik weet niet of ze al klaar zijn. Ik hoorde dat ze een film deden rond het personage van Harrison [Ford], Han Solo, en dat daar wat problemen mee waren. Wat denken jullie? Zijn Star Wars-fans er klaar mee?"

Gelukkig was Qui-Gon wel te horen in Star Wars: The Rise of Skywalker, waarin zijn personage samen met andere Jedi Rey aanmoedigde om op te staan en Palpatine voor eens en voor altijd te verslaan. Daarvoor werd geen nieuwe audio gebruikt, maar oud materiaal.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Artificialis

Avatar

Als er een goede verhaallijn uitgewerkt kan worden waarin Qui-Gon Jinn als Force ghost een aandeel in de Obi-Wan Kenobi serie zou kunnen krijgen, dan zou dat best een meerwaarde kunnen hebben. Nutteloze cameo's, daar zit niemand op te wachten.

GreenHornet

Avatar

Hij is al een beetje over tijd

Eddie Singer

Avatar

He has a very particular set of skills. Skills he has acquired over a very long career. Skills that make him a nightmare for people who don't like cameo's...

NieuwsFilm

meest populair