Video

Nederlandse meestervervalser in trailer 'The Last Vermeer'!

Guy Pearce is Han van Meegeren.

door Bram de Groot om 11:14 in Video
Al in augustus 2019 ging de Amerikaanse dramafilm The Last Vermeer van regisseur Dan Friedkin in première tijdens het Telluride Film Festival en nu lijkt deze dan toch naar het witte doek te verhuizen. The Last Vermeer gaat over meestervervalser Han van Meergren.

Het is niemand minder dan Guy Pearce (Brimstone) die de rol van Van Meergren speelt en we zien Claes Bang (The Square) als Captain Joseph Piller, de persoon die onderzoek doet naar de rol van Van Meergren tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Hoe schuldig is Han van Meegeren
In The Last Vermeer vecht de Nederlandse Jood Joseph Piller in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. De geestige, vrijgevige estheet Han van Meegeren verkoopt ondertussen Nederlandse kunstschatten aan Hermann Göring en andere top-nazi's.

Na de oorlog wordt Piller een onderzoeker die de taak krijgt om gestolen kunst te identificeren en te herverdelen. De flamboyante Van Meegeren wordt beschuldigd van collaboratie - een misdaad waarop de doodstraf staat. Maar hoe schuldig is hij echt?2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jamal M

Avatar

Interessant!

Spider-fan

Avatar

Dracula met Bang herkeken. Toch erg leuke serie, al is Dracula natuurlijk totaal niet eng, maar meer een bijdehante grappenmaker. Als herziening van het verhaal is het echter wel leuk. Het derde deel wordt het minst gevonden, en dat is ook wel zo, maar toch ook wel aardig en visueel de meest kleurrijke.
Bang heeft trouwens ook wel iets James Bond-achtigs.

En Guy Pearce speelt alweer een Nederlander. Ik kan niet horen dat zijn accent in Brimstone Nederlands zou moeten zijn. Ik vind het een vreselijke film trouwens, de eerste keer niet eens uit kunnen kijken, zo walgelijk. Ik snap ook niet waarom je zo'n film wil maken. Koolhoven irriteerde zich duidelijk aan mijn reacties op Twitter, maar wil niet meer uitleggen waarom hij het gemaakt heeft omdat hij dat al genoeg in interviews gedaan heeft.

NieuwsFilm

meest populair