Algemeen

'Final Destination' kreeg bijna een fysieke dood

Die als lijk achter mensen aan moest gaan.

door Jim Pedd om 06:30 in Algemeen
De Final Destination-franchise was een vrij opvallende. Regisseur James Wong, die geholpen heeft de boel te lanceren, vertelde nu over de oorspronkelijke plannen voor de franchise.

In de franchise is de Dood een abstract concept: een onzichtbare kracht die de slachtoffers richting dodelijke omstandigheden stuurt. Maar eerst was het idee om er een zichtbare kracht die achter mensen aan gaat van te maken. "In het begin zeiden we tegen elkaar: 'er zijn te veel Freddy's en Jasons'. Wij dachten: 'Als je van de Dood als een sadistische kracht denkt, wat kan hij dan doen om met je te spelen?' Misschien zou er een kans zijn dat je aan hem zou kunnen ontsnappen, maar misschien ook niet."

De franchise
Er zijn tot nu toe vijf films in de franchise verschenen. De meest recente film stamt uit 2011. maar sinds die tijd wordt er ook gewerkt aan een zesde film. Die werd in januari 2019 definitief aangekondigd als reboot van de franchise.

De film focust zich op de mensen die als first responder werken, dus de hulpdiensten. "Waarom zouden we die mensen niet in de nachtmerriescenario's plaatsen waarin elke keuze er een tussen leven en dood is, maar nu voor henzelf?"

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair