Duurste Nederlandse film in jaren 'De Slag om de Schelde' toch snel te zien!

Duurste Nederlandse film in jaren 'De Slag om de Schelde' toch snel te zien!

Het coronavirus gooit nu eens geen roet in het eten.

De duurste Nederlandse film in jaren, De Slag om de Schelde, draait deze Kerst toch in de bioscoop. Dat terwijl de release van de film met de Kerst allerminst zeker was.

De film is een van de duurste Nederlandse films ooit, met een budget van zo'n 14 miljoen euro. Daarmee kan de film qua budget tippen aan De Ontdekking van de Hemel, dat in 2001 uitkwam en 14 miljoen euro kostte. Zwartboek (2006) was met zijn budget van 18 miljoen euro duurder.

Heel onverwacht
Dat de film deze Kerst uitkomt is heel onverwacht. Op dit moment mogen er in Nederlandse bioscoopzalen maar dertig personen plaatsnemen. Daarmee is het erg onwaarschijnlijk dat de gigantische investering zomaar terugverdiend wordt. Maar de makers zien juist een aksn in het matige filmaanbod van de komende maanden. Juist dat biedt een kans om als Nederlandse blockbuster uit te komen.

We volgen in de film drie jongeren in de Tweede Wereldoorlog. De paden van een Engelse piloot, een Zeeuws verzetsmeisje en een Nazi-jongen kruisen elkaar bij de Slag om de Schelde, die in 1944 het leven aan 10.000 mensen kostte.

Vanaf 17 december is de film in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair