Algemeen

Filmcafé: Bij welke filmscène moest je zo hard lachten dat het bijna pijn deed?

Een off-topic stelling voor de betere 'kroegpraat'.

door FT om 09:16 in Algemeen

Filmcafé: Bij welke filmscène moest je zo hard lachten dat het bijna pijn deed?

Maak een link naar YouTube mocht de clip daar te zien zijn. Gebruik hiervoor de UBB link-tag.Meepraten? Log in of registreer jezelf even.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Monojaxx

Avatar

Ace Ventura 2, toen hij uit die robotische neushoorn kwam en er net een gezinnetje langskwam waarbij zij getuige waren van de geboorte van een jong neushoorntje... Als ik het voor me ziet haha...

Robbepost

Avatar

Heeeeeeeeeeeel lang geleden om Ace Ventura bijna heel de film, waarschijnlijk ook door de staat waarin ik toen verkeerde.
Bij de eerste Hangover toch ook wel hard moeten lachen.
Dat stukje dat ze tegen Mike Tyson zeggen dat ze geen gekke dingen met zijn tijger hebben gedaan en dan de bewakingsbeelden zien.
Maar ook wat recenter in GOTG2 dat babygroot iedere keer met een verkeerd object aan komt gelopen.

Master Of Films

Avatar

Teveel filmscènes die te leuk zijn. Daarom maar wat wat algemene films. Zoals Mel Brooks films. Monty Python. Laurel en Hardy. Marx "Either he's dead or my watch has stopped" Brothers. Jim Abrahams + David Zucker + Jerry Zucker van de Naked Guns, Airplanes en Kentucky Fried Movie. Eddie Murphy in de jaren 80. Jim Carrey in zijn gouden jaren 90 (The Mask, Ace Ventura: Pet Detective, Dumb and Dumber deel 1 en In Living Color). Er zal vast nog meer zijn, maar dat zijn denk ik voor mij hoogtepunten. Als ik daar filmscènes moet gaan uitkiezen, dan kan ik wel een mini serie voor Netflix maken. Smiley face zo gevuld Smiley face

Master Of Films

Avatar

En weer een post van mij Smiley face want er schoot net in een leuke scene in mijn hoofd waarvan ik heel veel plezier van heeft beleefd. Pijn in mijn buik van het lachen.

ridjieddo

Avatar

Superbad als McLovin zijn fake ID laat zien aan die andere twee en hun reactie hahaha.
Ali G In Da House - Ali G vastgeketend en wordt afgetrokken door een blinde bejaarde. Of dat ie met zn vrouwtje paart in de auto en op het eind vraagt ze, is it in yet?

Monojaxx

Avatar

@MOF

Zie je die scène nog voor je met Madeline Kahn (History of the World, Mel Brooks)... "No no no no, yes, no no no, YESSSSSS!!!" Hahaha...

Maac

Avatar

The Long Weekend is geweldig grappig, die zit vol met erg grappige scènes.

Master Of Films

Avatar

Monojaxx "@MOF

Zie je die scène nog voor je met Madeline Kahn (History of the World, Mel Brooks)... "No no no no, yes, no no no, YESSSSSS!!!" "
Yep, en ook de beroemde "Could you *please* step on the same foot at the same time! My tits are falling off!" Wie zegt dat vrouwen niet grappig zijn Smiley face

Master Of Films

Avatar

Edit. Het is Fan-fan gelukt om The ashes scene in The Big Lebowski te laten zien.

Paulusie

Avatar

Filmpje van Paul de Leeuw. Niets zeggende film, maar de auto die remt om een oude dametje over te laten steken om haar vervolgens volluit op de motorkap te nemen was echt zo bizar lachwekkend dat we het wel zes keer opnieuw hebben gekeken.

Sharky13

Avatar

Ja toch echt Ace Ventura en de neushoorn scene. Samen met mij pa destijds gekeken, die donderde zelfs van de bank af van het lachen Smiley face

TwinsA

Avatar

Dumb and Dumber heeft mij ook stevig doen lachen....vooral wc scène en dat met die ingetapet gras parkiet.

Civilian Supreme

Avatar

Om een bepaald stukje met de schurk van Skyfall. Geen idee meer welk stukje, ik was samen met mijn broertje maar weet alleen dat we op een bepaald moment niet meer bijkwamen van het lachen.
En natuurlijk bovengenoemde voorbeelden.

Jaws

Avatar

het gestotter in de film a fish called wanda, scene waarin er een frietjes in zijn neusgaten heeft. ik bescheurde mezelf. geweldig film was het.

Gigan72

Avatar

De humor van Monty Python blijft altijd leuk.
De humor uit films zo als de Naked Gun Airplane en Kentucky Fried Movie vindt ik echt top.
Bij series vindt ik Seinfeld echt wel goed.
En de beste comedy serie is en blijft Married... with Children.. Al Bundy is een held Smiley face
Maar troep zo als Friends nee daar kan ik echt niet om lachen snap heel die hype bij Friends ook niet.

Blockbuster

Avatar

Filmpje! van Paul de Leeuw is inderdaad wel een vergeten juweeltje. Maar je moet er net van houden. Destijds was het een hype met Bob de Rooy enzo, dat de bioscopen volliepen. Haalde binnen no-time 1 miljoen bezoekers in Nederland. Hele film is één grote satire op James Bond, compleet met succesvolle soundtrack met veel hits erop. Cor Bakker met een geniale Bond-achtige musicscore.

Over NL films gesproken: bij de Flodder films lag ik ook helemaal dubbel, vooral als opa in in sneltreinvaart van een heuvel het water in sjeesde. Alleen dat muziekje eronder al. Werd nog extremer overgedaan in Flodder III met een opgevoerde rolstoel.

Er was ook een aflevering van de Flodder-serie waarin opa aan een geheim experiment meedeed, waardoor ie weer jonger werd, in hetzelfde oude lichaam. Ik moest echt aan de beademing: opa naar de kroeg om het op een zuipen te zetten en naar de hoeren, waar hij korting kreeg omdat hij een bejaardenpas had. Smiley face

Blockbuster

Avatar

MC, die titel kan toch echt niet: ...MOEST JE ZO HARD LACHTEN... Of is die spelfout expres gedaan om mensen aan het lachen te krijgen? Smiley face

John Wayne

Avatar

Bij diverse Laurel & Hardy films (The Music Box is buikpijn van het lachen van begin tot eind), bij Airplane! (Aka Flying High) heb ik zowat naast de bioscoopfauteuil gelegen van het lachen, briljant is ook The Naked Gun (Drebin als scheidsrechter of met microfoon op het toilet is en blijft hilarisch), Jack Lemmon en Joe E. Brown dansend in Some Like it Hot. Jerry Lewis in the Disorderly Orderly die een patiënt over al haar klachten hoort vertellen en hij haar pijn meelevend begint te voelen.

Boer

Avatar

Het einde van Little Miss Sunshine bij de beauty-pageant. Een beetje lachen en huilen tegelijk haha

Evermind

Avatar

Schiet me gelijk twee te binnen:
- Bruce Almighty: anchor scene waarin hij Steve Carell (?) al die nietszeggende woorden laat uitbraken
- Austin Powers The Spy Who Shagged Me: tent scene.
Opvallend dat deze beide films uit mijn tienerjaren komen... Kennelijk weinig grappigs sindsdien meer gezien :(

Goov25

Avatar

Ik schiet niet zo snel hardop in de lach bij films.. Maar ik ben dan juist wél weer iemand die hardop lacht om Friends.. En nog steeds. Wat vrij bijzonder is, want veel comedy films vond ik de eerste kijkbeurt (jáááren geleden) prachtig, en nu maar mwah (zoals Schnitzel Paradijs, Ted, en Grown Ups).

NieuwsFilm

meest populair