Mysterie 'Star Wars' na ruim 40 jaar opgelost door 'The Mandalorian'

Mysterie 'Star Wars' na ruim 40 jaar opgelost door 'The Mandalorian'

Na ruim 40 jaar eindelijk duidelijkheid over een bepaald skelet.

De films in de Star Wars-franchise worden door de vele fans binnenstebuiten gekeerd op zoek naar leuke verwijzingen en zaken die niet helemaal kloppen. De eerste film Star Wars: A New Hope uit 1977 heeft zo zijn gebreken en nu is er een mysterie uit die film opgelost door de serie The Mandalorian. Let op: SPOILERS!

Afgelopen weekend verscheen op Disney+ de eerste aflevering van seizoen 2 van The Mandalorian en deze bijna een uur durende episode had een grote link met A New Hope. De aflevering speelt namelijk (opnieuw) af op Tatooine.

Bekijk de afbeelding
Mysterie A New Hope opgelost
In A New Hope is tijdens een scène met C-3PO en R2-D2 op de achtergrond een enorm skelet te zien van een slang-achtig wezen, dat een Krayt Dragon bleek te zien. In The Mandalorian zien we zo'n Krayt Dragon in leven en het is duidelijk geen lieverdje. Overigens is het geluid dat Obi-Wan Kenobi gebruikte om de Tusken Raiders weg te jagen in A New Hope het geluid van een Krayt Dragon.

Die Tusken Raiders hebben sowieso een belangrijke rol in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van The Mandalorian en ook dat is weer een mooie ontwikkeling. De Krayt Dragon-parel die aan het einde te zien is, is enorm waardevol is is zelfs te gebruiken voor het maken van een lightsaber. Dit zal waarschijnlijk geen onderdeel worden van The Mandalorian.



NieuwsFilm

meest populair