Keiharde nederlaag voor Johnny Depp in lasterzaak tegen The Sun

Keiharde nederlaag voor Johnny Depp in lasterzaak tegen The Sun

De acteur vangt bot in zijn veelbesproken lasterzaak.

Johnny Depp heeft zijn smaakzaak tegen The Sun verloren. De rechter in Londen heeft dat maandag beslist. Volgens de rechter heeft de Britse tabloid voldoende overtuigend bewijs aangeleverd om de acteur te mogen omschrijven als 'vrouwenmepper'.

Johnny Depp heeft bot gevangen in de rechtszaak die hij had aangespannen tegen The Sun voor een artikel waarin hij een 'vrouwenmepper' werd genoemd, verwijzend naar de aantijgingen van zijn ex Amber Heard. De Pirates of the Caribbean-acteur ontvangt dan ook niet de forse schadevergoeding die hij had geëist.

De rechter concludeert dat er in twaalf van de veertien incidenten die Heard heeft omschreven inderdaad sprake was van huiselijk geweld door Depp. Daarmee is de uitspraak van The Sun ook gegrond. In een reactie laat de krant weten tevreden te zijn met de uitkomst. "Slachtoffers van huiselijk geweld moet nooit het zwijgen worden opgelegd", staat er in het statement.

De rechtszaak vond in juli plaats en duurde maar liefst zestien dagen. De zaak werd vanwege de betrokkenheid van twee bekende figuren met veel belangstelling gevolgd. In Amerika heeft Depp nog een andere rechtszaak lopen tegen Heard vanwege een column waarin ze over haar ervaringen met huiselijk geweld schreef. De acteur eist in die zaak 50 miljoen dollar van zijn ex.

NieuwsFilm

meest populair