Hoe kon Anakin Skywalker nou een Force Ghost worden?

Hoe kon Anakin Skywalker nou een Force Ghost worden?

Het Star Wars-canon maakt dat toch onmogelijk?

Het houdt fans van Star Wars toch al enige tijd bezig. Hoe kan het nou dat Anakin Skywalker aan het einde van Star Wars: Return of the Jedi terugkeerde als Force Ghost? Dat terwijl hij het grootste deel van zijn volwassen leven als Sith het leven van heel veel mensen moeilijk had gemaakt.

In het Star Wars-canon is het voor de Sith niet mogelijk om een Force Ghost te worden. Bovendien is het een vaardigheid die niet zo lang bestaat in de franchise. Qui-Gon Jinn leerde zich als stem te manifesteren en het waren Yoda en Obi-Wan Kenobi die ook fysiek konden verschijnen. Maar Anakin kon ogenschijnlijk zonder training Force Ghost worden. En dat terwijl hij een heel leven vol kwaad had.

Light Side
Eigenlijk konden alleen de Jedi die de Light Side van de Force volledig omarmd hadden, een Force Ghost worden. Dat was ook deel van de reden waarom het Qui-Gon Jinn niet lukte; die wist nog wel eens in een schermergebied te verkeren. Maar hoe kan het dat Anakin uiteindelijk ook Force Ghost werd?

Het boek The Rise and Fall of Darth Vader laat zien wat er precies speelde. Screen Rant schrijft het volgende: "In het Dvd-commentaar op Return of the Jedi, vertelt George Lucas dat Anakin zijn oorspronkelijke identiteit vast kon houden 'dankzij Obi-Wan en Yoda, die hem geleerd hebben dat te doen'. En ook in het non-canon boek The Rise and Fall of Darth Vader, komt Anakin Obi-Wan tegen, die hem vertelt dat hij in de 'onderwereld van de Force' zit, en dat als hij ooit de corporele ruimte weer zou willen bezoeken, hij nog een ding moest leren."

Helemaal officieel is het niet, maar iets is beter dan niets.

NieuwsFilm

meest populair