'Star Wars'-kritiek John Boyega leidt ergens toe

'Star Wars'-kritiek John Boyega leidt ergens toe

De acteur kreeg een gesprek met enkele studiobazen van Disney.

Acteur John Boyega uitte forse kritiek op de Star Wars-films. Hij was driemaal te zien als Finn, een voormalig Stormtrooper die besloot zijn leven aan het goede te wenden.

Maar Boyega vond dat zijn personage veel te weinig te doen had in de uiteindelijke film. Sterker nog, als het aan hem had gelegen, had hij een grotere rol moeten krijgen. De acteur blijkt nu daarover gesproken te hebben met Disney. Volgens Boyega was het "een eerlijk gesprek".

Gesprek over de rol
"Het was een heel eerlijk, en erg transparant, gesprek," begon de acteur. "Er was vanuit hun kant veel uitleg, en ze vertelden hoe zij ernaar keken. Daarna gaven ze mij de kans om uit te leggen hoe ik het ervaren heb. Ik hoop dat, aangezien ik zo open ben geweest met mijn carrière op dit punt, dat misschien wel iemand anders kan helpen. ik hoop dat het gesprek ook geen taboe is of als een olifant in de kamer staat, gewoon omdat iemand langs is gekomen en er iets van heeft gezegd."

Boyega beschuldigde Lucasfilm er vooral van om personages met een niet-witte huidskleur te benadelen ten aanzien van personages met een witte huidskleur. Hij dacht zelf ook een van de hoofdrolspelers te zijn en vond dat zijn rol uiteindelijk wel erg klein was.

NieuwsFilm

meest populair