Nieuwe 'Halloween'-trilogie eindigt definitief met het derde deel

Nieuwe 'Halloween'-trilogie eindigt definitief met het derde deel

Dat heet echter niet dat er zeker geen films meer in de franchise zullen verschijnen.

De in 1978 verschenen horrorklassieker Halloween van John Carpenter zorgde voor een opleving van het genre, evenals een reeks aan vervolgen. Zelfs 40 jaar later leek het vat nog niet leeg met de gelijknamige reboot Halloween van David Gordon Green uit 2018. Ook deze krijgt op zijn beurt twee vervolgen en ook daarna gaat de franchise niet op slot.

Inmiddels telt de franchise zelfs al 11 films, waarvan een drietal zelfs dezelfde naam heeft. Het einde lijkt voorlopig ook nog niet in zicht. Het laatst verschenen deel was een succes en krijgt zodoende nog een tweetal vervolgen van dezelfde makers. Het eerste vervolg stond eigenlijk voor afgelopen weekend gepland, maar werd wegens COVID-19 een jaar uitgesteld. Het derde deel komt een jaar later in 2022 uit en draagt de titel Halloween Ends. Een definitief einde lijkt het echter niet perse te zijn.

Nieuwe delen
Volgens uitvoerend producent Ryan Freimann zal de huidige trilogie definitief eindigen na het derde deel, maar kan de franchise nog altijd op een andere manier verder. "We zijn nog niet zo ver vooruit aan het kijken omdat we nu nog midden in deze huidige trilogie zitten. Maar daarna kan er altijd nog een nieuwe zijtak ontstaan, dat was in het verleden ook zo met de delen van Rob Zombie en Halloween III: Season of the Witch", aldus Freimann. Voorlopig is het echter nog even wachten tot Halloween Kills over een jaar in de bioscopen verschijnt.



NieuwsFilm

meest populair