MCU moest veel anders doen door het coronavirus

MCU moest veel anders doen door het coronavirus

Meer dan alleen de releasedata zijn veranderd.

De televisieserie WandaVision dient als lanceermoment voor het serie-universum van Marvel Studios op streamingdienst Disney+. Maar afgezien van uitstel, lijkt het er niet op dat het coronavirus al te veel roet in het eten heeft gegooid.

Toch lezen we nu in een special van Entertainment Weekly over de toekomst van het Marvel Cinematic Universe, dat daar wel degelijk grote veranderingen moesten worden gemaakt. "Doordat het coronavirus zorgt voor veranderingen in de releasedata, neemt Marvel ook aanvullende maatregelen om ervoor te zorgen dat het nieuwe releaseschema niet leidt tot verklapte verhaallijnen."

Groot op het internet
Het MCU wordt groot op streamingdienst Disney+. Niet alleen worden daar straks nieuwe helden geïntroduceerd (waaronder Moon Knight en She-Hulk), ook zetten de televisieseries de verhalen van helden die we reeds kennen voort. Denk in dat laatste bijvoorbeeld aan Falcon en de Winter Soldier, maar ook aan een personage als Hawkeye.

2020 is trouwens het eerste jaar waarin we geen MCU-films of -series te zien hebben gekregen. Dat is bijzonder, maar zal volgend jaar niet het geval zijn met waarschijnlijk een grote toestroom van nieuw materiaal.

NieuwsFilm

meest populair