Selena Gomez als beroemde bergbeklimmer in 'In the Shadow of the Mountain'

Het waargebeurde verhaal van de eerste Peruaanse vrouw die Mount Everest beklom en de eerste lesbische vrouw die de 'Seven Summits' doorstond.

Selena Gomez is naast actrice ook muzikante, waardoor ze natuurlijk minder tijd heeft om in films te spelen dan anderen. Na bescheiden rollen in A Rainy Day in New York en The Dead Don't Die - beiden in 2019 - was ze dit jaar alleen nog maar de stem van een giraffe in de familiefilm Dolittle. Nu heeft Gomez echter eindelijk weer eens een grote rol te pakken.

De actrice gaat de Peruaanse bergbeklimmer en sociaal ondernemer Silvia Vasquez-Lavado spelen in de biopic In the Shadow of the Mountain. De film wordt gebaseerd op Vasquez-Lavado's eigen memoires.

Mount Everest
Vasquez-Lavado, een slachtoffer van kindermishandeling en verwaarlozing, vond troost en kracht in het bergbeklimmen. Ze werd de eerste Peruaanse vrouw die Mount Everest beklom en daarnaast ook de eerste lesbische vrouw die de 'Seven Summits' doorstond, een uitdaging waarbij de hoogste berg van elk continent beklommen wordt. Daarnaast stond Vasquez-Lavado erom bekend dat ze tochten naar Mount Everest organiseerde voor andere vrouwen die met misbruik te maken hebben gehad.

Elgin James (Little Birds, Mayans M.C.) gaat In the Shadow of the Mountain schrijven en regisseren. De film heeft op dit moment nog geen releasedatum.

NieuwsFilm

meest populair