Het plan van Disney voor 'Frozen' was in eerste instantie totaal anders

Het plan van Disney voor 'Frozen' was in eerste instantie totaal anders

Het idee voor Frozen was eerst totaal anders.

Frozen is een van de meest succesvolle animatiefilms van Disney Animation Studios. Maar het scheelde niet veel, of de franchise had er heel anders uitgezien. In een oorspronkelijke versie was Elsa kwaadaardig, had Olaf een ontzettend slecht humeur en er zou een episch gevecht met sneeuwmannen hebben plaatsgevonden aan het eind.

We kennen Frozen nu vooral als een schattig sprookje dat draait over de band tussen de zussen Elsa en Anna, prinsessen van het magische Arendelle. Hun band komt onder druk te staan door de magische krachten van Elsa, die dreigen hen uit elkaar te drijven.

Heel anders
In vroege versies van het scenario van Frozen leek de boel een heel stuk meer op het sprookje van Hans Christian Andersen, The Snow Queen. Dat draaide om Gerda, een gewoon meisje dat Anna zou worden en haar speelmaatje Kai redden uit de klauwen van de Snow Queen. In de film werd die Snow Queen Elsa.

Maar er waren meer verschillen:
Elsa was de schurk: In de oorspronkelijke versie was Elsa een echte kwaadaardige sneeuwkoningin. Een korte, charismatische vrouw die behoorlijk gemeen zou zijn. Zij zou het huwelijk van Anna en Prince Hans verpesten, haar hart bevriezen.
Geen Prince Hans?!: In een nog vroegere versie was er niet eens een personage dat dienst deed als de Prince Hans die we nu kennen.
Andere relatie Anna en Elsa: Eigenlijk hadden Anna en Elsa ook een heel andere band. In vroege versies was Anna een gewoon dorpsmeisje en zou Elsa de Snow Queen zijn geweest. Maar dat besloten werd om van de twee prinsessen te maken, voegde juist iets nieuws toe aan de film. Nu werd het namelijk een verhaal dat draaide om zussen en goed en kwaad: angst versus liefde.
Gemene Olaf: Olaf kennen we vooral als een sneeuwpop met een nogal misplaatste en daardoor erg leuke voorliefde voor de zomer. Hij werd bedacht als een kwaadaardige wachter van Elsa, en zou helemaal niet leuk zijn geweest.
Heel ander einde: Ook zou het einde eigenlijk heel anders zijn geweest. Er zou een groots leger van sneeuwpoppen worden opgericht, die uiteindelijk door een lawine verwoest werden.


NieuwsFilm

meest populair