Algemeen

Disney kondigt nieuwe 'Predator'-film aan

Opvallend: 10 Cloverfield Lane regisseert nieuwe Predator-film.

door Bram de Groot om 12:24 in Algemeen
In 2018 verscheen met The Predator nog de vierde film in de Predator-franchise. Ondanks dat menigeen zich nog best met de film kon vermaken, bleek deze film van regisseur Shane Black (The Nice Guys, Iron Man 3) een flop. Nu zet 20th Century Studios toch in op een vijfde film in de reeks.

Via Deadline wordt duidelijk dat Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane) is aangesteld om de nieuwe film in de filmreeks te regisseren. Het is nog onduidelijk wat de insteek wordt, maar er zou niet worden teruggegrepen op The Predator.

Nieuwe Predator-film
Veel valt er dus verder niet te zeggen over de nieuwe plannen, anders dan dat we opnieuw een nieuw verhaal in de reeks te zien krijgen. Het script komt van schrijver Patrick Aison, bekdn van zijn werk aan series als Kingdom, Jack Ryan en Treadstone.

Enkele uren voor het nieuws onthulde geruchtenmaker Daniel Richtman dat Arnold Schwarzenegger interesse heeft om terug te keren. De tijd zal uitwijzen of de 73-jarige actieheld, die ook te zien was in het origineel uit 1987, ook daadwerkelijk een rol(letje) heeft.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gimli II

Avatar

Goed nieuws! Maar ik hoop toch dat ondanks dat het waarschijnlijk geen vervolg wordt op The Predator (2018), Jacob Tremblay als de autistische Rory Mckenna laat terugbrengen!

dave74

Avatar

Die laatste was.een kutfilm zonder meer

Robbepost

Avatar

Ik vind Predators zo'n beetje de tofste wezens op het witte doek. Ik kijk hier dus per definitie erg naar uit.
- Predator: 9
- Predator 2: 7
- AvP: 7,5 (deze had ik als guilty pleasure moeten noemen)
- AvP Requim: 3
- Predators: 7,5
- The Predator: 3

Civilian Supreme

Avatar

Laat het verhaal dan zijn dat Schwarzenegger al sinds de 1e film een bedrijf heeft opgericht die zich al die jaren heeft gespecialiseerd in het opsporen en doden van de Predators.
Een beetje a la Expendables een groep leiden die deze missies volbrengt.

Fan1984

Avatar

Ik hoop nu toch wat meer van de thuiswereld te gaan zien, en misschien ook ruimte gevechten. Ze zijn namelijk technologisch erg ver, dus ik ben erg geïnteresseerd in hoe zo een gewelddadige ras toch zo ver heeft kunnen komen.

Guido96

Avatar

Zolang die maar R rated wordt. Zit niet te wachten op een family friendly predator.

aac

Avatar

Cloverfield Lane was wel ok.
Wat leuk zou kunnen zijn, is een prequel met Jim Hopper, en hoe die het vergaan is met de Predator, middels CGI scenes zouden ze dan z'n connectie met Dutch kunnen tonen.
Verder moeten ze in Predator stoppen met die extravagante tegenstanders, gewoon een realistische groep SF militairen, zoals in the objective bv.

Fluffer

Avatar

Het heeft mij altijd ook verbaasd dat een ras dat zo technologisch geavanceerd is toch zo primitief is.
Zie je die predators al op een soort universiteit zitten daar ergens en allemaal met de bedoeling om op andere planeten op jacht te gaan ?
Dit terzijde ben ik wel blij met dit nieuws zolang het maar niet lijkt op The predator van 2018 want dat was barslecht.

Blockbuster

Avatar

Nu wel met Jean-Claude van Damme als Predator? Carl Weathers, Jesse Ventura en Arnie moeten sowieso meedoen. Maak dan het hele team maar weer compleet: ook Joel Silver, James Cameron en Stan Winston erbij.

Gigan72

Avatar

^
Stan winston is in 2008 overleden.

En geen Janes Camaron die heeft laten zien met de laatste Terminator film dat hij zijn mojo kwijt is.
Hij kan nog alleen maar smurfen films.
maken.

Crush

Avatar

Super, 10 Cloverfield Lane was een goede film. The Predator mag van mij helemaal vergeten worden. Ik wil wel weten hoe Brody het verder vergaat op die planeet. Maar het mag ook een nieuwe insteek zijn. Zolang de predator(s) maar in vorm zijn en er niet om de 5 minuten een slechte mop passeert.

Decepticon

Avatar

10 Cloverfield Lane is een topfilm! Shane Black mocht willen dat zijn The Predator zo goed was.

En het spreekt voor zich dat ze een nieuwe Predator film gaan maken. Het is een groot en populair ip, dat wil je benutten.
Zal vast wel als R-rated film onder 20th Century Studios komen.

Ik ben heel blij om te lezen dat er niet wordt terug gegrepen op The Predator, wat was dat een slechte film zeg. Ik hoef geen nieuwe film waar we een Iron Man Predator zien. Wie dat bedacht had moet direct ontslag krijgen.

TearsinRain

Avatar

The Predator was zonder twijfel de grootste film teleurstelling van het laatste decennium, op Terminator Genisys misschien na...
Dus Disney su6! Wel R rated aub.

Artificialis

Avatar

De Predators hebben mij nooit zo sterk geboeid als de Xenomorphs uit de Alien franchise. Het zal daarom ook geen verrassing zijn dat ik Alien vs Predator de leukste 'Predator-film' vond. Neemt niet weg dat ik blij ben dat Disney überhaupt een R rated filmreeks durft op te pakken.

Dan Trachtenberg heeft met 10 Cloverfield Lane laten zien dat hij met een zeer klein budget een spannende en serieuze thriller kan neerzetten. Een uitstekende keus om de franchise mee voort te zetten.

Symn

Avatar

‘Disney’... en ‘Predator’.

Crush

Avatar

Een verhaal ten tijde van WWII met een predator betrokken zou ook wel leuk zijn.

Sunspot

Avatar

Gewoon Dutch als ouwe, die de leiding heeft over anderen, of in zijn eentje.

Gewoon weer lekker in de jungle/stad.

NieuwsFilm

meest populair