Algemeen

Laatste film overleden 'Black Panther'-ster Chadwick Boseman 100% op RT

Ma Rainey's Black Bottom doet het goed bij de critici

door Bram de Groot om 21:10 in Algemeen
Een paar maanden geleden was er het nieuws dat Chadwick Boseman was overleden na een lange strijd tegen darmkanker. Hét gezicht van de Marvel-film Black Panther zal voor de laatste keer te zien zijn in de Netflix-film Ma Rainey's Black Bottom.

En dit muzikale drama wordt nu ijzersterk ontvangen bij de critici. Na toch al 45 recensies staat de film van regisseur George C. Wolfe nog steeds op de volle 100% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling is een 8.20/10.

Krachtige optredens en liefdevol eerbetoon
De Critics Consensus luidt als volgt: "Omlijst door een paar krachtige optredens, brengt Ma Rainey's Black Bottom een liefdevol eerbetoon aan een blueslegende - en de zwarte cultuur in het algemeen."


Vanaf 18 december op Netflix
In Ma Rainey's Black Bottom gaan we naar het Chicago van 1927. Tijdens een opnamesessie lopen de spanningen hoog op tussen Ma Rainey (Viola Davis), haar ambitieuze hoornist (Boseman) en het blanke management dat vastbesloten is de legendarische "Mother of the Blues" in zijn macht te houden.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Weet niet wat ik hiervan moet denken, de score.

Film lijkt me ook niet veel aan, lijkt weer iets tegen niet-zwarten. Blanken zullen weer weer de slechte mensen zijn, alsof zwarten niet hetzelfde zouden doen als ze eerder waren met schepen, tech.

Synopsis alleen al, laat maar zitten dan. Jammer, want leidt af van waar het werkelijk om gaat, de mooie muziek gemaakt door zwarten.

Eigernlijk wel triest


deregtx

Avatar

Als je een vuil woord over Boseman durft te schrijven ben je een racist ofzo. Daarom 100% score....

Mav Damian

Avatar

Weer overdreven reacties hier en er zullen er nog meer komen. Dat Chadwick Boseman overleden is, kan een rol spelen, maar zegt niks over de kwaliteit van een film. De avg rating staat er 8.20/10 op rotten tomatoes.

sunspot "Film lijkt me ook niet veel aan, lijkt weer iets tegen niet-zwarten. Blanken zullen weer weer de slechte mensen zijn"
Speelt zich af in Chicago van 1927 en gaat over een non-fictieve donker huidskleurige persoon "Ma Rainey". Dus wat denk je zelf?
alsof zwarten niet hetzelfde zouden doen als ze eerder waren met schepen, tech.
Tja, het is nooit gebeurd en zal nooit gebeuren. We leven maar in een realiteit.

Geranimous

Avatar

Lol @ Sunspot
Wat een onzinnige reactie. Het is een fil gebaseerd op een toneelstuk over een blues zangeres die echt heeft bestaan. Leuk dat jij vindt dat de film ergens anders over zou moeten gaan.

De film speelt zich af in 1927. De dingen waren toen nou eenmaal hoe ze waren. Heb je de fim The Pianist gezien? Oh, vervelend he dat het weer over die gemene Duitsers ging. Wat een slechte film. De film had eigenlijk over de muziek moeten gaan en de Nazis hadden ze uit de film moeten laten.

Draven

Avatar

Sunspot "Film lijkt me ook niet veel aan, lijkt weer iets tegen niet-zwarten. Blanken zullen weer weer de slechte mensen zijn, alsof zwarten niet hetzelfde zouden doen als ze eerder waren met schepen, tech."


Als je je iets gaat verdiepen in het verleden van de slavenhandel zul je zien dat niet alle slavenhandelaren en bezitters blank waren.

NieuwsFilm

meest populair