'Black Christmas' - Studentes vieren bloederige kerst [Blu-ray]

'Black Christmas' - Studentes vieren bloederige kerst [Blu-ray]

Imogen Poots is slasherfilm die zich tijdens de kerst afspeelt.

Bekijk de afbeeldingRegie: Sophia Takal | Cast: Imogen Poots (Riley Stone), Aleyse Shannon (Kris Waterson), Lily Donoghue (Marty Coolidge), Brittany O'Grady (Jesse Donovan), Caleb Eberhardt (Landon), Cary Elwes (Professor Gelson) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Release: 11.12.2019 | Recensie: geen

De decembermaand komt er alweer aan en misschien is deze kersthorrorfilm wel iets voor jou. De slasherfilm Black Christmas met onder meer Imogen Poots en uit de stal van Blumhouse Pictures verscheen verleden jaar al in de States, maar schopte het in Nederland niet tot het witte doek. Recent verscheen de remake van het origineel Black Christmas uit 1974 op schijf.

Met een productiebudget van $5 miljoen draaide Black Christmas van producent Jason Blum zeker niet in alle landen in de bioscoop. In de States werd ruim $10 miljoen opgehaald en wereldwijd stopte de teller op $18,5 miljoen. En dat is een erg zwakke score voor een Blumhouse-film.

Bij de critici deed Black Christmas het erg wisselend en staat op 38% op Rotten Tomatoes, met een zwakke 4.60/10 als gemiddelde beoordeling. Het publiek was ook niet onder de indruk gezien de 31% publieksscore.


In Black Christmas teistert een seriemoordenaar die een campus komt oog in oog te staan met een bijzondere groep "sorority"-vriendinnen. Terwijl de leden van Mu Kappa Epsilon zich voorbereiden op de kerst met feestjes op de campus, begint een zwartgemaskerde stalker studentes te vermoorden. Als het aantal slachtoffers snel begint te stijgen vragen ze zich af welke mannen nog wel te vertrouwen zijn. Wie de moordenaar ook is, hij zal ontdekken dat deze generatie vrouwen niet bang is om het heft in eigen handen te namen.

Blu-ray: Black Christmas

Disc: 1 x Blu-ray | Release: oktober 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083203740 | Met dank aan: Universal Pictures

Bekijk de afbeeldingDe schijf van deze Blu-ray uitgave van Black Christmas zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant staan de vier studentes en een groot mes en en de achterkant voorspelt enkele extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Het beeld van deze uitgave is weer van een prima kwaliteit. De scherpte is uitmuntend en er is geen of nagenoeg geen ruis waarneembaar. Ook de kleuren doen het prima en de donkere scènes houden knap de details. Weinig op- of aanmerkingen op dit punt.

Het geluid komt uit de speakers via een standaard DTS-HD 5.1 track en dat is voor een uitgave van Universal Pictures wel een beetje mager. Tegenwoordig zien toch sneller een 7.1 track of zelfs een Atmos track bij bioscoopproducties. Het neemt niet weg dat de meegeleverde track gewoon zijn werk doet.

Bonusmateriaal

Op de schijf staan een aantal extra's met onder meer drie featurettes You Messed With the Wrong Sisters, The Remaking of a Cult Classic en Welcome to Mu Kappa Epsilon. Het zijn alle drie kortere, meer promo-achtige video's. En daarnaast heb je ook nog een alternatief einde en een aantal verwijderde en verlengde scènes.

Wat vind jij van Black Christmas?

Heb jij Black Christmas al gezien? En is de film zo zwak als wordt gezegd, of nog best vermakelijk? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm

meest populair