Algemeen

Interview met John Boyega na zijn kritiek op 'Star Wars'

Kathleen Kennedy stond er helemaal voor open.

door Jim Pedd om 14:51 in Algemeen
Acteur John Boyega had enige tijd geleden forse kritiek op Lucasfilm rond de Star Wars-vervolgtrilogie. Hij vond dat zijn personage, Finn, echt niet voldoende plek kreeg in het geheel en dat er meer ruimte voor hem had moeten zijn.

De acteur had natuurlijk wel gelijk. Zijn Finn was een voormalig Stormtrooper die bij zijn eerste opdracht besloot om geen onschuldige dorpelingen te doden. En dus moest hij vluchten voor zijn leven. In latere films bleek Finn ook Force-krachten te hebben, maar daar werd niets mee gedaan.

Goed gesprek
Intussen heeft Boyega een goed gesprek gehad met Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy over zijn rol. "Ik denk dat dit soort gesprekken, waar je normaal in zou gaan alsof je je carrière probeert te redden, tegenwoordig voor iedereen toegankelijk zijn en dat is echt een mooie ontwikkeling."

"Mensen kunnen zich uitdrukken hierover, wetende dat elk personage waar we van houden, vooral in grote franchises als Star Wars en Marvel, we dat doen vanwege de momenten die ze krijgen. We houden van hen vanwege die momenten, en het zijn heldhaftige momenten waar de producenten over beslissen. Dus we moeten dat ook zien voor zwarte personages en personages uit andere culturen."

Het gesprek dat Boyega daarover had met Kathleen Kennedy was "transparant en eerlijk". Of hij echt blij is met de uitkomsten is natuurlijk wel de vraag.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Boyega "Ik denk dat dit soort gesprekken tegenwoordig voor iedereen toegankelijk zijn "
Ik denk alleen voor de zeer bekende mensen die de studio beschuldigen van racisme.

Onderdoor

Avatar

Weer over kut mensen die niks weten over starwars. Star wars had star wars moeten blijven. Al die gekutzooi met ray en finn en de baby kylo, had alle side movie moeten worden.

Dannyvv

Avatar

Ik word zo onderhand een beetje moe van iedereen die vindt dat een film of serie niet gaat zoals hij of zij dat had willen zien. G.O.T had anders moeten eindigen!, H. Solo had niet of juist eerder moeten sterven. De terugkeer van L. Skywalker was een teleurstelling.
Pfff word dan zelf schrijver/regisseur of geniet gewoon van het verhaal.

Thiver

Avatar

Dannyvv "Ik word zo onderhand een beetje moe van iedereen die vindt dat een film of serie niet gaat zoals hij of zij dat had willen zien"

Ik ook, maar dan enkel van de zogenaamde fans, die geen inspraak horen te hebben in de ontwikkeling van een verhaal. In het geval van John Boyega acht ik het echter best aannemelijk dat hem een bepaald beeld van de rol werd geschetst toen hij auditie deed, om er vervolgens achter te komen dat dat niet strookte met hoe de trilogie zich ontvouwde. Als je wordt aangenomen voor een managementpositie en vervolgens als een ondergeschikte aan het werk wordt gezet, heb je alle reden om teleurgesteld te zijn.

Pronk47

Avatar

Ik begrijp echt niet waarom die Boyega zo kwaad is hij zat in bijna elk shot en hij had een van de hoofdrollen dan had hij beter in een film kunnen spelen waar in hij de hoofdrol had kunnen spelen.

Pascal08

Avatar

Ik denk dat het probleem ligt bij de action figures, er is namelijk geen enkele fatsoenlijke interessante Boyega action figure.

NieuwsFilm

meest populair