Interview met John Boyega na zijn kritiek op 'Star Wars'

Kathleen Kennedy stond er helemaal voor open.

Acteur John Boyega had enige tijd geleden forse kritiek op Lucasfilm rond de Star Wars-vervolgtrilogie. Hij vond dat zijn personage, Finn, echt niet voldoende plek kreeg in het geheel en dat er meer ruimte voor hem had moeten zijn.

De acteur had natuurlijk wel gelijk. Zijn Finn was een voormalig Stormtrooper die bij zijn eerste opdracht besloot om geen onschuldige dorpelingen te doden. En dus moest hij vluchten voor zijn leven. In latere films bleek Finn ook Force-krachten te hebben, maar daar werd niets mee gedaan.

Goed gesprek
Intussen heeft Boyega een goed gesprek gehad met Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy over zijn rol. "Ik denk dat dit soort gesprekken, waar je normaal in zou gaan alsof je je carrière probeert te redden, tegenwoordig voor iedereen toegankelijk zijn en dat is echt een mooie ontwikkeling."

"Mensen kunnen zich uitdrukken hierover, wetende dat elk personage waar we van houden, vooral in grote franchises als Star Wars en Marvel, we dat doen vanwege de momenten die ze krijgen. We houden van hen vanwege die momenten, en het zijn heldhaftige momenten waar de producenten over beslissen. Dus we moeten dat ook zien voor zwarte personages en personages uit andere culturen."

Het gesprek dat Boyega daarover had met Kathleen Kennedy was "transparant en eerlijk". Of hij echt blij is met de uitkomsten is natuurlijk wel de vraag.

NieuwsFilm

meest populair