Algemeen

Filmcafé: Van welke film had je de hoogste verwachtingen maar was een enorme teleurstelling?

Een off-topic stelling voor de betere 'kroegpraat'.

door FT om 23:04 in Algemeen

Filmcafé: Van welke film had je de hoogste verwachtingen maar was een enorme teleurstelling?


Meepraten? Log in of registreer jezelf even.

40 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Alien 3 en The Phantom Manace .
Na Alien 3 gingen we echt met onze ziel onder de arm naar huis.
Jaren naar toe geleefd; we dachten dat we een xenomorph invasie op de aarde zouden krijgen...het derde deel, de kroon op een qua omvang opbouwende trilogie, maar kregen weer deel 1 maar dan met monniken , ughhh.
Bij de Phantom manace duurde het even tot het doordrong...maar toen `t eenmaal doordrong...oei, wat een ellende, het ging er maar niet in dat de zelfde mensen die de originele trilogie gemaakt hadden en jaren de tijd, onbeperkt geld en beschikking tot de nieuwste technieken hadden om iets vets te verzinnen met dit aan kwamen zetten...we dachten eerst dat het aan ons lag, dat we het misschien niet begrepen of zo...ghehe Smiley face
Gelukkig heeft Disney van dat fiasco geleerd en even laten zien hoe het beter kan. Smiley face

Hyenas

Avatar

Ik vond The Thin Red Line en Badlands fantastisch dus ik keek heel erg uit naar The Tree of Life. Heb de film 3 keer gekeken en nog steeds komt het te pretentieus over voor mij. Jaja ik weet het sommige vinden het een meesterwerk maar ik zie het gewoon niet.

Blackhat van Michael Mann had ik ook hoge verwachtingen van maar ben helaas in slaap gevallen.

Ook Annihilation van Alex Garland vond ik heel teleurstellend na Ex Machina.

Alexander van Oliver Stone had ook de potentie om een fantastische film te worden maar ook daar hebben ze de plank flink misgeslagen naar mijn mening.

Philmhuis

Avatar

Ad Astra.. Als je leest welke grote sterren er in spelen en dan zo'n film voorgeschoteld krijgt. Het leek meer op een samenvatting van een goede Netflix-serie dan een goede film.

RobzZ01

Avatar

Bad Boys for Life.. de eerste twee blijf ik keer op keer herkijken. Deze mag zich daar, helaas, niet aan toevoegen. Michael Bay is, wat je ook van zijn stijl vind, toch een meer kundig regisseur.

eltorro

Avatar

Iron man 2, alles wat deel 1 zo leuk maakte werd hier de kop ingedrukt. Het was meer Avengers 0,5 dan een Iron man film. Naast dit was de actie saai en de badguys erg teleurstellend.

Xenolicker

Avatar

'Alien: Covenant', geen 3D!

Hyenas

Avatar

@RobzZ01; Die ben ik helemaal vergeten gelukkig maar je hebt 100% gelijk!

Maac

Avatar

Interstellar. Vooral omdat dit, gezien een groot aantal fantastische aspecten, een meesterwerk had kunnen zijn.

Verder was ik ervan overtuigd dat Annihilation, Alien Covenant en IT Chapter 2 geweldige films zouden worden. Helaas.

@Robz & hyenas
Bij mij had Bad Boys for Life juist precies hettegenovergestelde effect. Hoe kwam het dat jullie verwachtingen zo hoog waren? De mijne waren super laag en de enige reden waarom ik gekeken heb is vanwege de recensies, aangezien die vrij mild bleken.

Juvefan

Avatar

The Lion King (2019)

omniesbonsai

Avatar

Terminator dark fate
alien 3

Colaholic

Avatar

Avatar, hoop gehyp over de effecten, maar verhaal was niet goed genoeg voor zo'n grote film.

David Mills

Avatar

Ik word wel vaker teleurgesteld dus dat zullen wel een aantal films zijn. Maar recentelijk vond ik de The Snowman dramatisch slecht, zeker als je het boek hebt gelezen. Verder waren Dunkirk en It part two enorme tegenvallers.

Mav Damian

Avatar

-Batman v Superman! F*ck ik had beter moesten weten toen. Jawel, ik kan 100 redenen vinden! Ik was zo teleurgesteld dat ik nog eerst zeer mild. Hoe meer ik de film zag hoe negatiever ik werd!

-Prometheus

-Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

-Alien Resurrection

-First Man van Damien Chazelle! Na zijn ijzersterke grote debuut Wiplash en vrij entertainende La La Land, vond ik First Man toch wel tegenvaller. Een typiche docu oscar product! Wat zijn vorige films niet echt waren.

TheBluesBrothers

Avatar

The invisible man. Wat een tergend traag begin, ergernissen hopen zich op. Slecht acteerwerk van die actrice. Spanning werd ook slecht opgebouwd.

Renegade

Avatar

Indiana Jones and the crystal Skull

BillySavastano

Avatar

@David Mills: bedoel je die met Michael Fassbender? Heb verder het boek niet gelezen maar toen ik deze zag vond ik dit wel een goede film kan ik mij herinneren, is inmiddels weer 2 jaar ofzo geleden dus weet niet wat ik zou vinden als ik hem nu kijk want ik weet niet meer precies hoe en wat, maar was in Noorwegen toch met die moordenaar die sneeuwpoppen achterliet of iets?

On topic: voor mij toch wel toen ik Avengers: Endgame voor de eerste keer zag toen ie net uit was op on demand, zo lang gewacht want ben niet naar de bios gegaan, uiteindelijk bij een vriend thuis met een high end tv en een goede surround set voor gaan zitten en ik dacht: oke lets go!! Na Infinity War had ik denk ik te hoge verwachtingen en er zat eigenlijk ook een te lange periode tussen ik deze 2 films zag maar ik vond het echt een hak op de tak verhaal van de ene situatie naar de andere situatie, gewoon heel rommelig in elkaar gezet. Na een tijdje nog een keer gekeken meteen achter Infinity War aan, dan maakt ie wel wat meer sense maar nog steeds een teleurstellende film. Veel te overhyped en naar mijn mening een downgrade ten opzichte van de voorganger.

SeanDeNiro

Avatar

Het gedrocht Mad Max, Baby driver, Heredity, Arrival, Three billboards, Ad astra, It (oude versie veel beter), Fright night (oude versie vele malen beter), Overlord, The irishman (zwaar teleurstellend & traag).

Goku32

Avatar

1 avatar the last air bender
2 dragonball evolution
3 the laaste star wars movie,s
4 Jurrasic park 3
En nog veel meer

Coach Boone

Avatar

Tenet, The Irishman en Conjuring 2. The Irishman ga ik nog een 2e kijkbeurt geven, misschien dat ie beter word

Hyenas

Avatar

@Maac; oh echt? Ik vond Intersteller een meesterwerk! Enorm genoten in de bioscoop. Wat vond je minder aan Interstellar?

Met betrekking tot je vraag voor Bad Boys 4 life heeft het met nostalgie te maken denk ik. Bad Boys 1 en 2 waren misschien geen goede films maar ik vond ze enorm leuk omdat de actie echt was (niet CGI) en de humor geweldig als tiener. Zoals RobzZ01 al zei heeft Michael Bay er wel wat van gemaakt, hoe laag ik hem ook inschat als regisseur, maar als het op actie aankomt weet hij wel wat hij doet. Ik verwachte hetzelfde stijltje bij bad boys 4 life maar ik heb 0 keer gelachen, de actie was voornamelijk CGI en de chemie tussen Smith en Lawrence was helemaal weg. Met andere woorden, alles wat ik leuk vond aan de eerste 2 was compleet verdwenen bij het vervolg.

Robbepost

Avatar

- The Predator
- JW Fallen Kingdom
- IT (beide recente delen)
- Once upon a time in Hollywood

- Alien 3
- Terminator 3
- Phantom Menace
- Tron Legacy

Bigds9fan

Avatar

Terminator Dark Fate.

Eindelijk had Cameron de rechten terug en wat doet ie? Het aan een ander overlaten.

Sunspot

Avatar

Te veel om op te noemen!

Daarom vertrouw ik trailers al jaren niet meer, ze kunnen het beste eruit halen, wat niet overeenkomt met heel de film zelf natuurlijk.

Reboots zijn ook veel te vaak een teleurstelling

Beste films zijn de nieuwere, originele films, die voor het eerst uitkomen. Veel films ook die je zelf moet zien te vinden, zitten onwijs veel toppers bij!

Je moet af van al die recensies, trailers, zeggen wat mijn ervaring betreft namelijk niet veel. Beetje gehyped worden, voor de gek zelfs en dan teleurstelling :D

Gigan72

Avatar

Star Wars ep 7 8 en 9.
Alien Resurrection
Godzilla 1998
Independence Day: Resurgence.
En zo zijn er nog wel meer.

Joost van den Heuvel

Avatar

Elke science fiction film de afgelopen 10 jaar.

Ok, Blade Runner 2049 was wel goed.

@Philmhuis
Ad Astra dus ook inderdaad. Wat een slechte film was dat. Zo onlogisch als de pest. Maar goed, om heel eerlijk te zijn dacht ik van te voren al dat het zoiets als Interstellar zou zijn, en daar vond ik ook al niks aan.

(ik lees overigens enkel science fiction boeken, dus het is niet dat ik een hekel heb aan science fiction verhalen)

Correctie: Gravity vond ik geweldig! Smiley face... en Her was zeker ook niet verkeerd.

Grootste tegenvaller voor mij in de bioscoop was denk ik Looper, gevolgd door Source Code en Ad Astra.

John Wayne

Avatar

The Justice League en The League of extraordinary Men waren films waar ik me op verheugde maar helaas kwam ik van een koude kermis thuis. Beide films waren aanfluitingen.

Jeroenevertp

Avatar

Superman Returns. (2006)

Eindelijk weer eens een Supermanfilm na 20 jaar, krijg je dit .........

Artificialis

Avatar

Jurassic World. De waardering waarmee de film aanvankelijk werd ontvangen kwam niet overeen met mijn ervaring in de bioscoop. Toen aan het eind het superheldengevecht tussen de raptors, tyrannosaurus en indominus rex plaatsvond was elke gevoel van realisme wat ik ooit bij de franchise had compleet in elkaar gestort.

De lichte hoop dat Fallen Kingdom een verbetering zou worden werd finaal vernietigd toen bleek dat dit één van de domste blockbusters van de afgelopen jaren zou worden. Dit wanproject denigreert zichzelf naar het niveau van een cartoon. Het verloop van de gebeurtenissen en de beweegredenen van de personages zijn volstrekt niet serieus te nemen.

Battle at Big Rock was voor mij de allerlaatste doodsteek. De enige logische reactie die de karakters hadden moeten hebben is vluchtgedrag en doodsangst. Wat we zien is een licht nerveus gezin en een dochtertje dat überhaupt niet onder de indruk is. Nadat de caravan is gesloopt staan de ouders met een stang en brandblusser te zwaaien. Gelukkig komt het dochtertje te hulp met een kruisboog. Het gedrag van de personages suggereert alsof ze door een loslopende hond werden bedreigd.

Wat meespeelt is dat er geen animatronics worden gebruikt. Dat maakt het voor de filmmakers blijkbaar moeilijk om een geloofwaardige voorstelling te maken van de dreiging waar de personages mee te maken hebben. De lat ligt inmiddels zo laag dat Dominion er weinig voor hoeft te doen om de recente films in kwaliteit te overtreffen. Maar ik vrees voor het ergste.

Maac

Avatar

@hyenas
Interstellar is een lang verhaal, maar de korte versie is dat ik veel moeite heb met de keuzes van personages en de enorme toevalligheden. De onwetenschappelijke benadering van wetenschappers in de film zijn voor mij heel ongeloofwaardig. Verder is alles na het zwarte gat voor mij een aaneenschakeling van slechte keuzes vanuit Nolan, maar misschien moet ik dat een keer op papier zetten.

Ik vond overigens de eerste twee Bad Boys ook geweldig, dus in dat opzicht kan ik me de teleurstelling wel voorstellen, maar mijn verwachtingen waren niet gebaseerd op wat ik van die films vond. De trailer en de regisseurs van deel 3 stemden mij totaal niet gerust, vandaar dat het me allemaal reuze meeviel.

Goov25

Avatar

De Hobbit trilogie. Als groot fan van Midden-Aarde en de LOTR trilogie waren mijn verwachtingen hooggespannen, maar de films kwamen niet in de buurt van hun grote broer, en werden per deel slechter.
Pacific Rim 2. Het eerste deel was prachtig entertainment, deel 2 was al het realisme het raam uit en bleef er niks entertaining over.
Die Hard 5. Deel 1 tot 4 was goed vermaak, deel 5 was dramatisch slecht, echt heel jammer.
Verder heb ik het ook vaak met laatste seizoenen van series. Jarenlang wordt er opgebouwd naar iets wat uiteindelijk heel erg tegenvalt. Bijvoorbeeld bij House Of Cards, Spartacus, Sons Of Anarchy en natuurlijk Game Of Thrones.

Spider-fan

Avatar

Komt natuurlijk erg regelmatig voor (toppers zijn over het algemeen meer de uitzondering), maar Quantum of Solace was een grote.
Je denkt dat ze met Casino Royale de Bond-serie geheel nieuw leven hebben ingeblazen en dat ze dat vanaf nu goed zullen door zetten. Maar in werkelijkheid is de film op alle fronten teleurstellend: korte matige pre-credit scène, gevolgd door schreeuwerige titelsong, zwakke weinig bijzondere plot (watervoorziening in Bolivia - who cares?), overdreven snelle Bourne-achtige editing waarin de actie af en toe zeer moeilijk te volgen is (op tv beter te volgen dan in de bioscoop).

Toch haat ik hem zeker niet. Ik vind de cast erg leuk: Kurylenko, Amalric en Arterton vind ik alle drie erg leuk en het voelt ook alsof ze thuis horen in de film, en ze hadden een betere Bond-film verdiend (al heeft Arterton wel erg weinig te doen en is een terugkeer naar de naïeve, nietszeggende Bondgirl).
Ik vraag me ook af of als de film gelijk na Die Another Day was gekomen, hij niet beter was beoordeeld. Maar het is een direct vervolg op één van de beste in de reeks, die die reeks ook geheel nieuw leven leek in te blazen - maar dat was duidelijk een eenmalig iets.
Echter, een nog grotere teleurstelling moest nog komen met het ronduit trage, saaie en volledig onlogische Skyfall. Want wat je verder ook vindt van Quantum of Solace, qua actie zit er wel een lekker tempo in - het is meer dat het los daarvan een niet bijster interessant verhaal vertelt, en zeker niet een verhaal dat het niveau van Casino Royale weet te evenaren, laat staan overtreffen.

bestmovieman86

Avatar

Dunkirk, er heerste een enorme hype rond die film en buiten dat het camerawerk er echt goed uitzag was er weinig aan deze film dat al niet eerder is gedaan

Blockbuster

Avatar

Geen één film!

Ik ga/kijk neutraal zonder verwachtingen naar een film. Kan ik ook niet teleurgesteld worden. Er zijn wel films die sterk starten maar naar mate het einde nadert steeds ongeloofwaardiger of slechter worden (o.a. Indiana Jones IV en Jurassic Park III), maar dan heb ik nog een leuke eerste helft achter de rug.

Er zijn maar weinig films die ik niet afkijk: als ik ergens aan begin wil ik ook weten wat het is: het kan ook andersom zijn dat een film saai start maar dat het toch nog spannend of leuk wordt.

Frankenculaman

Avatar

Avengers endgame. Ik heb hem al een paar keer gezien maar hij wordt alleen maar slechter.

Rob

Avatar

Indy 4, Starwars ep1 en ep9, eyes wide shut.

Hyenas

Avatar

@Maac; fair enough over Interstellar.

Ik heb zelf geen trailer van Bad Boys gekeken dus misschien heeft dat ook een invloed erop gehad. Ook had ik alleen Black gezien van de regisseurs en vond dat helemaal geen verkeerde film. In ieder geval was BB4L een ramp van een film, dat staat wel echt vast.

Decepticon

Avatar

The Predator
Dunkirk
Transformers Age of Extinction
A Good Day To Die Hard
Fant4stic

diablo1973

Avatar

The Meg. Wat een gemiste kans

Darthmar

Avatar

Star Wars The Last Jedi
Indiana Jones & The Kingdom of the Crystal Skull
Transformers Age of Extinction

NieuwsFilm

meest populair