Humor

Huh? Luke Skywalker is in 'Star Wars' geen Jedi Master

Jammer dan!

door Jim Pedd om 07:00 in Humor
Een nieuw canon-boek in de Star Wars-franchise onthult wat een Jedi Master is. Verrassend genoeg vallen noch Anakin Skywalker en zijn zoon Luke in die categorie.

In het sterrenstelsel ver, ver weg, speelt al millennia een gewelddadige strijd tussen de Jedi en de Sith; krachten van het licht en het duister. Beide kanten opereren een beetje als religieuze sektes, elk met hun eigen hiërarchie. Van allebei weten wel al heel wat. Maar de Jedi gingen massaal dood in de franchise en er bleven enkel wat Jedi Masters over.

Wat is een Jedi Master?
In het boek The Star Wars Book leren we dat er zes rangen waren binnen de Jedi Order: Initiate, Youngling, Padawan, Knight, Master en Grand Master. De Council kon, als een Padawan de Jedi Trials succesvol doorlopen had, een Knight worden. En vervolgens kon een Knight een Padawan trainen; als die een Knight werd, werd de Jedi Knight die de Padawan getraind had een Master.

Als je er dus zo naar kijkt, hebben zowel Anakin als Luke nooit de kans gekregen om die status te bereiken. Voor Luke geldt ook dat de meeste leerlingen die hij had, sneuvelden op het moment dat Ben Solo hem verraadde.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gimli II

Avatar

Voor mij zijn Di$ney boeken over Star Wars geen canon!

SimonSt

Avatar

Dat wordt toch al verteld in SW I t/m III? Zat Obi-wan niet op de rand van afronden van de Trials toen hij Anakin als Jedi-meester een leerling mocht aannemen?

Xenolicker

Avatar

Ach, dat zijn alleen maar de stroeve, stramme regels van de Jedibureaucratie. Die gelden niet voor Master Luke. Dan kun je ook wel gaan beweren dat Rey geen Skywalker is. Kom nou toch.

BillySavastano

Avatar

Als je dit nog niet wist vraag ik me af: are you really a fan?

Gigan72

Avatar

Old news.

movicol

Avatar

Haha idd, deze schrijver klinkt als een Knight of the Old Re-Publish!
Daarop een correctie op Als je er dus zo naar kijkt, moet dan zijn Als je de films bekijkt.. want niet alles wat Luke doet is in beeld gebracht of verteld.

NieuwsFilm

meest populair