Huh? Luke Skywalker is in 'Star Wars' geen Jedi Master

Huh? Luke Skywalker is in 'Star Wars' geen Jedi Master

Jammer dan!

Een nieuw canon-boek in de Star Wars-franchise onthult wat een Jedi Master is. Verrassend genoeg vallen noch Anakin Skywalker en zijn zoon Luke in die categorie.

In het sterrenstelsel ver, ver weg, speelt al millennia een gewelddadige strijd tussen de Jedi en de Sith; krachten van het licht en het duister. Beide kanten opereren een beetje als religieuze sektes, elk met hun eigen hiërarchie. Van allebei weten wel al heel wat. Maar de Jedi gingen massaal dood in de franchise en er bleven enkel wat Jedi Masters over.

Wat is een Jedi Master?
In het boek The Star Wars Book leren we dat er zes rangen waren binnen de Jedi Order: Initiate, Youngling, Padawan, Knight, Master en Grand Master. De Council kon, als een Padawan de Jedi Trials succesvol doorlopen had, een Knight worden. En vervolgens kon een Knight een Padawan trainen; als die een Knight werd, werd de Jedi Knight die de Padawan getraind had een Master.

Als je er dus zo naar kijkt, hebben zowel Anakin als Luke nooit de kans gekregen om die status te bereiken. Voor Luke geldt ook dat de meeste leerlingen die hij had, sneuvelden op het moment dat Ben Solo hem verraadde.

NieuwsFilm

meest populair