Algemeen

Eerste 'Harry Potter'-regisseur had ook laatste 2 delen willen maken

Chris Columbus lanceerde de franchise.

door Jim Pedd om 20:27 in Algemeen
Regisseur Chris Columbus had wel willen terugkeren voor de laatste twee films in de Harry Potter-franchise. Hij maakte de eerste twee films, en wist ervoor te zorgen dat de toverwereld echt een levend iets werd.

Maar na de eerste twee films als regisseur gemaakt te hebben, switchte hij bij het derde deel naar de rol van producent. Daarna vertrok hij bij de franchise. En hoewel Columbus geen rol had bij het maken van de vijf andere films, wil dat niet zeggen dat hij zijn banden met de franchise volledig wilde doorsnijden.

Meer delen maken
Tegen Collider vertelde hij dat hij best terug had willen keren. "Ik wilde altijd wel terugkeren en de laatste twee films opnemen. Maar [David] Yates besloot dat hij betrokken wilde blijven bij de franchise. Dat was echt een goede keuze, want ik houd echt heel erg van de laatste film. Ik vond het een briljante film, het tweede deel van Deathly Hallows," aldus Columbus.

Het is natuurlijk maar de vraag of Columbus een goede regisseur was geweest voor de laatste films. Die waren behoorlijk duister en verschilden qua toon en stijl heel erg van wat hij de franchise gebracht had. Tegelijk zou het natuurlijk best kunnen dat hij er prima films van had gemaakt, vol tragedie, oorlog en conflict.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

dave74

Avatar

Ik vond part 1 zeer goed part 2 een pak minder!!!

milo007

Avatar

^ wat heeft ze misdaan dan?

Gyros regime

Avatar

De hele franchise hoe succesvol dan ook had van mij nog wel een tikkeltje duisterder gemogen en de films hadden iets langer gekund. Vooral deel 4 leek weinig op wat er in het boek stond en had wat mij betreft dan beter in 2 films verdeeld mogen worden.

Artificialis

Avatar

Het is verwonderlijk dat alle oorspronkelijke acht films zo'n consistente kwaliteit hebben weten te behouden. Wel moet ik zeggen dat ik de laatste twee films liever niet opgesplitst had gezien. Deathly Hollows - Part 1 was hierdoor wat langzaam. En Death Hollows - Part 2 leek wel een achtbaan.

23VDV23

Avatar

^Toch zitten er wat schommelingen in kwaliteit. Voor mij blijft 3 de beste. 6 bijvoorbeeld was toch in sommige opzichten wat minder. Daar zijn ook rare keuzes in gemaakt, want het boek was één van de meest intrigerende en uitgebalanceerde. Betreft Columbus snap ik dat ze hem niet hebben terug gebracht, maar als hij bereid was geweest om binnen de inmiddels neergezette stijl te werken was het denk ik ook wel mooi geweest om juist hém terug te brengen voor die laatste delen. Hij was immers degene die de hoofdcast bij elkaar had gebracht. Tot slot hoop ik dat als er wat tijd verstreken is de franchise een reboot krijgt in serie-vorm. Daar lenen de boeken zich eigenlijk veel beter voor dan films.

omniesbonsai

Avatar

1,2, meest magische (verwondering)
Dan volwassenener van toon

Artificialis

Avatar

23VDV23 "Voor mij blijft 3 de beste. 6 bijvoorbeeld was toch in sommige opzichten wat minder."

The Half-Blood Prince was toevallig mijn favoriet. Maar ik kijk nou eenmaal graag naar een deprimerende film waarin alles misgaat.

Crush

Avatar

Ik heb net de ganse reeks nog eens een kijkbeurt gegeven en blijf bij men mening dat HP and the Prisoner of Azkaban de minst geslaagde film is. Enkele wel heel makkelijke keuzes in het schrijfproces voor die film, al heb ik dat gevoel hier en daar in de andere films ook. Maar ik vind de kwaliteit van de ganse reeks wel enorm hoog. Ik vind de laatste 2 delen, met hun duistere toon, ook heel goed. Mijn grootste probleem was dat ik de school en de normale gang van zaken een beetje miste.

Goku32

Avatar

Ik vond part 1 borring slaapverwekkend.
Part 2 was een mooie afsluiter enige minpunt was dat er sommige mensen aan de kant werden geschoven als of ze niks gedaan hebben

Goku32

Avatar

Crush, ben het daar totaal niet mee eens, prisoner was een geweldige deel, ik vind part 1 en deel 2 best wel slechte films.

Jamal M

Avatar

1 & 2 vond te kinders, (ala Star Wars The Fantom Menace), part drie was lekker duister, part drie en zes zijn mijn favorieten.

NieuwsFilm

meest populair