Eerste 'Harry Potter'-regisseur had ook laatste 2 delen willen maken

Eerste 'Harry Potter'-regisseur had ook laatste 2 delen willen maken

Chris Columbus lanceerde de franchise.

Regisseur Chris Columbus had wel willen terugkeren voor de laatste twee films in de Harry Potter-franchise. Hij maakte de eerste twee films, en wist ervoor te zorgen dat de toverwereld echt een levend iets werd.

Maar na de eerste twee films als regisseur gemaakt te hebben, switchte hij bij het derde deel naar de rol van producent. Daarna vertrok hij bij de franchise. En hoewel Columbus geen rol had bij het maken van de vijf andere films, wil dat niet zeggen dat hij zijn banden met de franchise volledig wilde doorsnijden.

Meer delen maken
Tegen Collider vertelde hij dat hij best terug had willen keren. "Ik wilde altijd wel terugkeren en de laatste twee films opnemen. Maar [David] Yates besloot dat hij betrokken wilde blijven bij de franchise. Dat was echt een goede keuze, want ik houd echt heel erg van de laatste film. Ik vond het een briljante film, het tweede deel van Deathly Hallows," aldus Columbus.

Het is natuurlijk maar de vraag of Columbus een goede regisseur was geweest voor de laatste films. Die waren behoorlijk duister en verschilden qua toon en stijl heel erg van wat hij de franchise gebracht had. Tegelijk zou het natuurlijk best kunnen dat hij er prima films van had gemaakt, vol tragedie, oorlog en conflict.

NieuwsFilm

meest populair