Algemeen

Filmcafé: Welke film die nu op Netflix staat is kneitergoed en moet iedereen zien?

Een off-topic stelling voor de betere 'kroegpraat'.

door FT om 21:36 in Algemeen

Filmcafé: Welke film die nu op Netflix staat is kneitergoed en moet iedereen zien?Meepraten? Log in of registreer jezelf even.

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hyenas

Avatar

Voor mij zijn er 2 goede Netflix films die ik zou aanraden; Marriage Story en The Irishman. Voor de rest moeten ze het hebben van de licentie films zoals; Zodiac, The Godfather films, LOTR trilogie, Children of Men en nog andere maar goed die kunnen er elk moment afgehaald worden.

Mav Damian

Avatar

Er zijn genoeg Netflix films die ik kan aanraden! Beast of no Nation, Uncut Gems, Marriage Story, The Irishman, The Ballad of Buster Scruggs, Roma, El Camino, enzo....! Mank zal er zeker en vast tussen staan.

Chris23

Avatar

American murder: The family next door
Docu (voor het hele gezin Smiley face ), maar boeiender dan de meeste films.
Helemaal opgebouwt uit alleen echt beeldmateriaal. ( politie bodycam, deurbel camera`s, ondervragingkamer camera enz.)
Dus geen interviews achteraf , geen nagespeelde scenes en geen narrator enz.

En Love Death and Robots

meanrat

Avatar

@Hyenas, véél meer. Of je hebt ze niet gezien. Allow me:

- The Meyerowitz Stories (prachtige rollen van Stiller én Sandler)
- Roma
- Uncut Gems (Sandler is hier fenomenaal. Wel een zware zit, want veel schelden en eigenlijk vervelende personages, maar je krijg op een gegeven moment tóch met het personage van Sandler te doen)

Kan er even zo snel niet meer verzinnen, maar bovenste 3 zijn wel érg goed hoor.

Hyenas

Avatar

@Meanrat; De vraag is "kneitergoede films die iedereen moet zien". Vond ik Roma, Uncut Gems en Beasts of No Nation goed? Ja hoor. Vond ik het kneitergoede films die iedereen moet zien? Nee, absoluut niet.

Als de vraag was geweest "welke netflix films vind je goed" dan had ik er ongeveer 10 kunnen opnoemen. Maar voor mij is er een verschil tussen een "goede film" en een "meesterwerk dat ik aan iedereen aanraad".

Maac

Avatar

FT "Welke film die nu op Netflix staat is kneitergoed en moet iedereen zien?"

Te veel om op te noemen. Netflix staat vol met klassiekers van Tarantino, Fincher, Scorsese, Nolan, Villeneuve, Cuarón, Iñárritu, Kubrick, Jackson en ik kan nog even doorgaan. Dat niet alleen, bij geen enkele van deze regisseurs beperkt het assortiment zich tot 1 film, maar vaak is een groot gedeelte van het oeuvre te bekijken.

hyenas "Qua niet originals op Netflix vond ik Zodiac, The Godfather films, LOTR trilogie, Children of Men en nog andere fantastisch maar goed die kunnen er elk moment afgehaald worden."

Zo zijn er ook een heleboel fantastische films die er niet opstaan, maar er elk moment aan kunnen worden toegevoegd. Give credit where credit is due, is mijn voorstel.

Master Of Films

Avatar

Topper Marriage Story en/of The Ballad of Buster Scruggs zijn nog enigzins te behappen om aan te raden voor iedereen. Maar uitstekende films zoals Roma & Uncut Gems is voor sommigen al een zware kost.

Daarom vind ik "voor iedereen" een net iets te grote marge voor aanbevelingen. Maar filmliefhebbers zou je bijna kunnen uitsluiten, die weten heus wel wat voor kwalitatieve films op Netflix staan.

Goov25

Avatar

Geen Netflix xD

Hyenas

Avatar

@Maac; met die vraag bedoel ik de Netflix Originals. Zoals ik ook aangeef zijn het vooral de "licentie films" waar ik enorm van geniet. Daar hebben ze pareltjes tussen zitten en classics.

Ik heb Netflix momenteel maar dat komt voornamelijk door de "gehuurde films" en niet de Originals. Daar zijn ze simpelweg te gefocused op kwantiteit ipv kwaliteit en dat is hun goed recht; het business model werkt namelijk enorm goed voor de gemiddelde consument.

@Master of Films; precies.

Maac

Avatar

^Nee ik begreep wel dat je de licentiefilms wel credit geeft, maar ik doelde meer op je disclaimer dat die films er elk moment afgehaald kunnen worden. Bijna alsof je ze daardoor niet echt mag meerekenen, maar dat interpreteerde ik misschien verkeerd.

Hyenas

Avatar

@Maac; Nee zo bedoelde ik dat inderdaad niet maar als ik de comment terug lees kan ik me voorstellen dat het zo over kan komen. Netflix staat momenteel samen met Prime aan de top als het op licentie materiaal komt, niet op eigen producties. Daar vind ik Prime veel beter scoren op kwaliteit boven kwantiteit.

Heb ik zorgen over wat er over 2 jaar op staat? Ja misschien wel want HBO Max, Peacock en andere diensten zullen uiteindelijk ook naar Europa komen en dan moet Netflix het langzaam van de Originals gaan hebben. De Originals van nu geven mij niet het zelfvertrouwen dat ik Netflix nog over 3 jaar heb maar goed er kan uiteraard heel veel gebeuren in deze industrie op zo'n korte tijd. De tijd zal het leren en ik blijf hopen dat we als consument nog meer verwend zullen worden.

Maac

Avatar

^Terechte zorg hoor, ik beheer daarom ook liever mijn eigen media center om zelf grip op content te kunnen houden.
En in alle eerlijkheid zijn de meeste parels (die ik echt iedereen zou aanraden) meestal films die ik al erg vaak gezien heb. Ik zie gelukkig hier op Filmtotaal genoeg reacties waaruit blijkt dat er een groep jonge liefhebbers zit die niet in de jaren 80 zijn geboren en dus nog een boel hebben in te halen (en dat ook willen). Dan is zo'n grote bak films wel lekker.

Master Of Films

Avatar

Men mag zich gelukkig gaan prijzen als men voor de eerste Raiders of the Lost Ark of John Carpenter's The Thing gaat bevelen. *noemt even willekeurige 80's films*

Jamal M

Avatar

Love & Death -1975 van Woody Allen.

https://youtu.be/eEETZTs795U

Crush

Avatar

In the Shadow of the Moon heb ik nog niet zien passeren, bij deze...

Joost van den Heuvel

Avatar

De laatste goeie die ik op Netflix heb gezien was "I, Tonya".

Decepticon

Avatar

Netflix heeft niet zoveel originals, ze kopen distributie/uitzend rechten op, Beasts of No Nation en Marriage Story bijv. zijn geen originals. Zo kun je The Cloverfield Paradox ook wel een original noemen.

Voor actie liefhebbers zou ik de Indonesische actiefilm The Night Comes For Us aanraden.

milo007

Avatar

SNATCH

en eventueel The Irishman en The Departed

Coach Boone

Avatar

American Gangster. Waarschijnlijk al door iedereen 10x bekeken, maar blijft een topper! En Goodfellas natuurlijk. "Funny how...?"

KeesjeNL

Avatar

The King (2019). Geweldig historisch epos over de Engelse koning Henry V).

noah81

Avatar

Saving private ryan natuurlijk.

Fluffer

Avatar

The ritual en calibre zijn toppers voor mij .

Chris23

Avatar

Calibre vinnik ook vet ja, was ik alweer vergeten; binnenkort weer s aanslingeren.

NieuwsFilm

meest populair