Algemeen

'Harry Potter'-regisseur was elke dag bang om ontslagen te worden

Chris Columbus vreesde constant dat hij ontslagen zou worden bij de eerste Harry Potter-film.

door Jim Pedd om 08:36 in Algemeen
Regisseur Chris Columbus was elke dag bang dat hij ontslagen zou worden bij Harry Potter and the Sorcerer's Stone. Dat vertelde hij tijdens een interview met de site Collider.

De druk was volgens Columbus enorm. "De realiteit is dat alle druk van de wereld op ons stond en vooral ook op mij. Ik wist dat als ik dit zou verpesten, het helemaal voorbij zou zijn. Dus ik maakte mij gedurende de hele eerste film natuurlijk heel erg zorgen," aldus Columbus.

Angst voor ontslag
"De eerste twee weken dacht ik elke dag weer dat ik ontslagen zou worden. Alles zag er goed uit, maar ik dacht gewoon: als ik ook maar een ding mis doe, dan ben ik klaar, word ik ontslagen. En dat was echt heel intens en iets waar ik mij continu zorgen over maakte. Dat liet ik natuurlijk niet zien op de set, er was geen frustratie en ik ben geen schreeuwer. Ik kon met iedereen goed overweg en wilde dat iedereen zich onderdeel van een familie voelde."

Gelukkig is het hem wel gelukt om er een succes van te maken, want er kwamen in de Harry Potter-franchise nog eens zeven films uit en twee spin-offs. "Ik voelde wel wat opluchting toen de eerste film het goed deed aan de box office en had meer plezier bij Chamber of Secrets", aldus Columbus.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

omniesbonsai

Avatar

Magisch Chris
Maar het is je niet gelukt met the christmas chronicles 2
Leuk filmpje
Maar het is het allemaal niet als je het vergelijkt met Harry Potter 1en2
En home Alone 1en2

Draven

Avatar

Lekker werken als je steeds bang moet zijn voor je baan.

NieuwsFilm

meest populair