Algemeen

George Lucas zweert dat zijn interpretatie van 'Star Wars: A New Hope'-controverse klopt

Wie schoot nou eerst: Han Solo of Greedo?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Regisseur George Lucas blijft van mening dat niet Han Solo eerst schoot in Star Wars: A New Hope. In die film lijkt het er altijd op dat Greedo doodgeschoten werd door een moordlustige Han Solo. Maar volgens Lucas klopt dat echt niet.

"Ik heb Han echt nooit bedacht als een kille moordenaar," aldus Lucas. "De goeieriken schieten echt alleen uit zelfverdediging. Toen ik de scène in 1977 maakte, kon je echt niet duidelijk zien wie precies wat deed."

Of toch niet?
De twintig jaar na de release van de film, was het voor fans toch best duidelijk dat Han eerst schoot. Maar in een nieuwe versie zien we dat Han en Greedo ruwweg tegelijk schieten en Han heel goed het schot van Greedo weet te ontwijken.

Dat was oorspronkelijk volgens fans dus niet het geval, tot het grote ongenoegen van George Lucas. Die is er duidelijk in: Han Solo schoot echt niet eerst; het is juist Greedo die als superslechterik ervoor kiest om onze held te bedreigen. Hoe het ook ging: het is duidelijk dat de twee een conflict hadden en Han overleefde.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Officieel komkommer nieuws

Dannyvv

Avatar

Het is en blijft het verhaal van George Lucas. Dus wat we ook dénken te zien, als Lucas zegt dat Greedo eerst schoot wie de F zijn wij dan om de bedenker tegen te spreken??

ThysRomani

Avatar

Wauw. Niemand heeft het over het feit dat het overduidelijk is dat één van de 2 heren het loodje zou leggen. Het gaat hier om een shootout. De één is een smokkelaar, de ander is een premiejager en er staat een premie op Han's hoofd. Dead or alive. Lijkt me toch een duidelijke zaak? Eigen leven eerst, ongeacht wie het eerste schiet.

ThysRomani

Avatar

Haha leuk gezegd Dannyvv, want als Lucas volgende week met een ander verhaal komt, dan hebben we het ook maar te slikken. Hij is en blijft de bedenker, he's calling the shotsSmiley face

NieuwsFilm

meest populair