George Lucas zweert dat zijn interpretatie van 'Star Wars: A New Hope'-controverse klopt

Wie schoot nou eerst: Han Solo of Greedo?

Regisseur George Lucas blijft van mening dat niet Han Solo eerst schoot in Star Wars: A New Hope. In die film lijkt het er altijd op dat Greedo doodgeschoten werd door een moordlustige Han Solo. Maar volgens Lucas klopt dat echt niet.

"Ik heb Han echt nooit bedacht als een kille moordenaar," aldus Lucas. "De goeieriken schieten echt alleen uit zelfverdediging. Toen ik de scène in 1977 maakte, kon je echt niet duidelijk zien wie precies wat deed."

Of toch niet?
De twintig jaar na de release van de film, was het voor fans toch best duidelijk dat Han eerst schoot. Maar in een nieuwe versie zien we dat Han en Greedo ruwweg tegelijk schieten en Han heel goed het schot van Greedo weet te ontwijken.

Dat was oorspronkelijk volgens fans dus niet het geval, tot het grote ongenoegen van George Lucas. Die is er duidelijk in: Han Solo schoot echt niet eerst; het is juist Greedo die als superslechterik ervoor kiest om onze held te bedreigen. Hoe het ook ging: het is duidelijk dat de twee een conflict hadden en Han overleefde.

NieuwsFilm

meest populair